Обявяването на 17-годишната Елизабет Кравец за Мис Варна предизвика вълнения

...
Обявяването на 17-годишната Елизабет Кравец за Мис Варна предизвика вълнения
Коментари Харесай

Мис Варна 2023: Родена съм Украйна, но се чувствам напълно българка

Обявяването на 17-годишната Елизабет Кравец за „ Мис Варна ” провокира безредици и отрицателни реакции в обществените мрежи поради украинските й корени. Сред недоволните от избора на журито беше и депутатът от " Възраждане " Юлиян Губатов - съгласно който до сходни състезания се позволяват " сульо и пульо ". 

Запознайте се със " сульо и пульо "!

Новата носителка на короната на състезанието " Мис Варна " 2023 живее в България от близо 10 години и в изявление пред Нова телевизия показа, че майка й е българка, а татко й е на половина евреин и на половина украинец.

" Имам родственици там и съм родена там [в Украйна], само че от 10 години към този момент не пребивавам в страната и към този момент нямам нищо общо там с изключение на някои родственици ", споделя Елизабет Кравец в изявление пред Нова телевизия.

" Аз се усещам изцяло българка, тъй като тук изучавам, тук упражнявам, тук са всичките ми другари. Аз съм варненка "  

Освен това -  Елизабет Кравец е 10-кратна шампионка на България по спортни танци и показва страната на интернационалните надпревари, в това число на Световното състезание, което следва през ноември.  

 „ Като прочетох някои мнения и бях в действителност в потрес, тъй като няма смисъл въобще да се разяснява това, което въобще не е обвързвано с конкурса ”, счита момичето, което усеща България като своя родна страна, мечтае за кариера на модел и обича да танцува. 

 

First year in youth category! We are very happy with our result:) WDSF youth...
Posted by Elizabeth Kravets on Sunday, 20 October 2019
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР