Обявената сухопътна операция на Израел срещу бойците на Хамас в

...
Обявената сухопътна операция на Израел срещу бойците на Хамас в
Коментари Харесай

Вашингтон пост: Израелската сухопътна операция срещу Хамас ще бъде „кървава баня“ и за двете страни

Обявената сухопътна интервенция на Израел против бойците на Хамас в линията Газа може да докара до големи жертви и от двете страни и рискува да въвлече други страни в спора. Това написа Washington Post, базирайки се на специалисти.

" Смятам, че те (Израелските сили за защита - бел. ред.) ще се втурнат там, това ще бъде кървава баня ", цитира изданието думите на пенсионирания военачалник Кенет Маккензи, някогашен шеф на Централното командване на армията на Съединени американски щати. Той също по този начин допуска, че " насилието ще продължи доста по-дълго от неотдавнашното нахлуване на Хамас " и че израелските войски " ще затънат в паниката на уличните боеве ".

Въпреки превъзходството на израелската войска над Хамас във връзка с броя на бойците и равнището на развиване на военната техника, бойците на палестинското придвижване са " добре готови " да посрещнат врага в градски условия, съобщи пред вестника някогашният почитан чиновник на Пентагона Мик Мълрой.

Близкоизточните военни специалисти, интервюирани от изданието, също считат, че широкомащабна израелска атака в гъсто обитаемоте региони на линията Газа може да " продължи седмици ", да убие " хиляди хора и да унищожи цели градски квартали ".

В понеделник посланикът на Израел в Съединени американски щати Михаел Херцог удостовери пред CNN, че Израел " приготвя сухопътна интервенция ". По-рано " Ню Йорк Таймс " заяви, че сухопътната интервенция на Израел в линията Газа е трябвало да стартира през миналия уикенд, само че е била отсрочена " с няколко дни " заради облачното време, което би попречило опцията на израелските водачи и оператори на безпилотни летателни апарати да поддържат сухопътните сили от въздуха.

Еврейската страна възнамерява да изпрати десетки хиляди бойци, които да завладяват град Газа и да смъкват сегашните управляващи в палестинския анклав. Най-голямата сухопътна интервенция на Израел след спора сред Израел и Ливан през 2006 година може да потопи страната в " кървави градски боеве " в продължение на месеци на малко " парче земя с население от над 2 млн. души ", показва изданието.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР