Обявен за издирване се оказа бившият депутат Петър Ангелов, съобщи

...
Обявен за издирване се оказа бившият депутат Петър Ангелов, съобщи
Коментари Харесай

Обявиха за издирване бивш депутат

Обявен за търсене се оказа някогашният народен представител Петър Ангелов, заяви " България през днешния ден ". Заедно с него ченгетата търсят и съпроцесника му за данъчни афери Борислав Велинов. Докато двама са в неопределеност, делото стартира в тяхно неявяване, а след това се схваща, че Ангелов е бил в болница, а аверът му - в чужбина. Това излиза наяве от определение на Апелативния спецсъд.

Петър Ангелов, някогашен депутат от Движение за права и свободи, е пратен на пангара за незаконна група, източила близо 5 млн. лева налози. С него на подсъдимата пейка са изправени още Красимир Велинов, Борислав Велинов и Нели Дойчева.

Процесът стартира през 2014 година в спецсъда и се трансформира в същинска сага. След 7 година точене умира един от правосъдните заседатели. Заради законовото условие за несменяемост на състава се постанова делото да стартира още веднъж. Това взема решение арбитър Иво Хинов през октомври м.г. Месец по-късно се чака процесът да стартира с нови правосъдни заседатели, само че ексдепутатът не се явява.

През януари т.г. магистратите отново се пробват да стартират, само че излиза наяве, че мандатът на един от заседателите е изминал, заради което са назначени двама други. През март съвещание още веднъж няма заради отсъствие на подсъдимата.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР