Обявен без излишен шум конкурс за избор на трима държавни

...
Обявен без излишен шум конкурс за избор на трима държавни
Коментари Харесай

Потаен конкурс оставя начело на Булгартрансгаз шефа му и съпруга на пиарката на Борисов

Обявен без непотребен звук конкурс за избор на трима държавни представители в управата на държавния газов оператор " Булгартрансгаз ", оставя отпред досегашния му шеф Владимир Малинов и още един от членовете на борда – брачният партньор на пиарката на премиера Бойко Борисов Севделина Арнаудова – Делян Димитров. Димитров влезе в полезрението на медиите около това, че той и брачната половинка му се

В управата влиза един нов член – Дарина Колева, която заменя отстранената още в края на януари 2021 година Таня Захариева. Досега Колева се е занимавала с публичните поръчки по значими планове на оператора – в това число построяването на газопровода " Турски поток " на българска територия, подложен на, че вложените в него 3 милиарда лева обслужват главно ползите на съветската " Газпром ".

Надзорният съвет на сдружението афишира състезанието за избор на нов директорски съвет на 12 април – съвсем седмица след парламентарните избори, които демонстрираха, че ГЕРБ няма по какъв начин се задържи във властта. Надзорът на " Булгартрансгаз " също е нов и съставът му е в развой на регистриране в Търговския указател. От остарелия двучленен състав остава Кирил Георгиев, който към този момент се води самостоятелен избор на Агенцията за обществените предприятия и надзор. Колегата му Владимир Митрушев си потегля, а новите четирима в надзора са Делян Койнов, също самостоятелен, и Снежана Йовкова-Маркова, Стефан Илиев и Николай Стефанов, които са държавни представители.

Трима от четирима

Кандидатите да ръководят " Булгартрансгаз " са имали 10 календарни дни да подадат документите си за присъединяване в състезанието, който се организира на два стадия – вторият е отбрана на идея за развиването на газовия оператор. Желаещи да влязат в съвета са били Малинов, Димитров, Колева и Ромен Кишкин. Последният обаче е отхвърлен от състезанието, защото не дава отговор на условието да има висше обучение, образователно-квалификационна степен " магистър " в една от следните професионални области: Социални, икономически и правни науки, механически и филантропични науки, с направление стопанска система, финанси, счетоводство и надзор, право, енергетика, строителство, инженерство и други.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР