ОБЯВАза прием на проектни предложения по Процедура чрез подбор на

...
ОБЯВАза прием на проектни предложения по Процедура чрез подбор на
Коментари Харесай

МИГ – ОБЩИНА МАРИЦА обявява прием на проектни предложения за инвестиции в инфраструктура за отдих и туристическа инфраструктура

ОБЯВА

за банкет на планови оферти по Процедура посредством асортимент на планови оферти с един краен период за кандидатстване

Сдружение с нестопанска цел “МИГ – ОБЩИНА МАРИЦА” афишира процедура за банкет на планови оферти BG06RDNP001-19.609 МИГ-Община Марица - Мярка М7.5. Инвестиции за обществено прилагане в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура, финансирана по Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 посредством Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони.
Цели на предоставяната безплатна финансова помощ по процедурата:
- развиване на инфраструктурата за отдих и туристическата инфраструктура за обществено прилагане на територията на деяние на МИГ – Община Марица.
Допустими претенденти Община Марица;Юридически лица с нестопанска цел;Читалища на територията на община Марица Допустими действия:
-Изграждане, реорганизация, ремонт, закупуване на съоръжение и/или обзавеждане на туристически осведомителни центрове;

-Изграждане на публични зони за отдих;

-Изграждане, реорганизация, ремонт, закупуване на съоръжение и/или обзавеждане на посетителските центрове за показване и експониране на локалното естествено и културно наследство;

-Изграждане, реорганизация, ремонт, закупуване на съоръжение и/или обзавеждане на центровете за изкуство и занаяти с туристическа цел;

-Изграждане, реорганизация, ремонт и закупуване на уреди за туристически атракции, свързани с локалното естествено, историческо и културно завещание и предоставящи услуги с познавателна или просветителна цел;

-Инвестиции за създаване, реорганизация, ремонт и закупуване на уреди за туристическа инфраструктура (информационни табели и пътепоказатели за туристическите места и направления, уреди за сигурност, велоалеи и туристически пътеки).
Допустими за финансова помощ са следните разноски:
По мярката се дава финансова помощ за следните възможни за подкрепяне разноски:
Изграждане, в това число разпределяне на лизинг, или подобренията на недвижимо имущество;Закупуване или взимане на лизинг на нови машини и съоръжение, обзавеждане до пазарната цена на актива;Нематериални вложения: придобиване или развиването на компютърен програмен продукт и придобиването на патенти, лицензи, авторски права, търговски марки;Общи разноски, свързани с изброените нагоре, да вземем за пример възнаграждения на архитекти, инженери и консултанти.
Разходите по т. 4 не би трябвало да надвишават 12% от сумата на разноските по т. 1, т.2 и т.3!
Период за банкет:
Началния период: 02.03.2022г.

Краен период: 28.04.2022г. 17.00 ч.
Място на подаване на планови оферти:
Подаването на плановото предложение по актуалната процедура се прави напълно по електронен път посредством попълване на уеб основан формуляр за кандидатстване и подаване на формуляра и придружителните документи посредством Информационната система за ръководство и наблюдаване на Структурните принадлежности на Европейски Съюз в България (ИСУН 2020), посредством модула „ Е-кандидатстване “ на следния интернет адрес: https://eumis2020.government.bg, персонално от законния представител на претендента или от упълномощено от него лице.
Бюджет на приема:
Размер на БФП – 44 726,63 лева

Минимален размер на допустимите разноски за план - 10 000 лв..

Максимален размер на допустимите разноски за план - 100 000 лв..

Предвид избрания по актуалната процедура режим на „ непомощ “, ще се поддържат единствено планове за неикономически действия, които след осъществяване на инвестицията не генерират чисти доходи.

С оглед на това:

Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 100% от общия размер на допустимите за финансово подкрепяне разноски за планове, които след осъществяване на инвестицията не генерират чисти доходи, само че не повече от остатъчния бюджет по размер М7.5. „ Инвестиции за обществено прилагане в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура “ от СВОМР на МИГ.

Възможността планът след осъществяване на инвестицията да не генерира доходи се открива въз основа на разбор „ разходи-ползи “ (финансов анализ), направен по пример, одобрен от изпълнителния шеф на ДФЗ.

Предвид горното минималният и оптималният размер на безвъзмездната финансова помощ за съответен план са, както следва:

Минимален размер на БФП -10 000лв.

Максимален размер на БФП - 100 000 лева, само че не повече от остатъчния бюджет по размер М7.5. „ Инвестиции за обществено прилагане в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура “ от СВОМР на МИГ.
Критерии за избор на планови оферти и тяхната тежест:
1.Опит на претендента - Кандидатът има изпълнен най-малко 1 план - 5 т.
Проектът задоволява потребностите на уязвими групи от популацията - общо до 10 т.
- Подкрепят се повече от две групи - 10 т.

- Подкрепят се до две групи - 5 т.
Проектът взема решение проблем, разпознат в общинския проект за развиване - 10 т.Проектът е привързан с реализирането на други планове, финансирани по СМР - 10 т.Проектът има най-малко 2 новаторски детайла - 10 т.
ОБЩО - 45 т.

За да бъде препоръчано за финансиране едно планово предложение общата последна оценка на стадий техническа и финансова оценка би трябвало да е равна или по-голяма от 10т.
Лице/а за контакт и място за достъп до подробна информация;
Мария Гюзелева – изпълнителен шеф на МИГ – Община Марица, тел.: 0877 184775, работен ден от 8:30 до 17:00 часа в офиса на МИГ – Община Марица на адрес с. Калековец, ул. “Иван Вазов “ №5.

Кандидатите могат да задават спомагателни въпроси и да желаят уточнения по отношение на Условията за кандидатстване до 3 седмици преди крайния период за подаване на планови оферти , а писмени уточнения ще бъдат дадени в 10-дневен период от приемане на настояването, само че не по-късно от две седмици преди приключването на периода за кандидатстване по първи банкет .

Допълнителни въпроси могат да се задават единствено по електронната поща, посочена по-долу, като ясно се показва наименованието на процедурата за асортимент на планове:

Адрес на е-поща: leader _ maritsa @ abv . bg

Пакетът документи за кандидатстване е оповестен на интернет страницата на Сдружение „ МИГ – Община Марица “: http://www.leader-maritsa.eu, както и на единния информативен портал:
Начин за подаване на плановите оферти:
Подаването на плановото предложение по актуалната процедура се прави напълно по електронен път посредством попълване на уеб основан формуляр за кандидатстване и подаване на формуляра и придружителните документи посредством Информационната система за ръководство и наблюдаване на Структурните принадлежности на Европейски Съюз в България (ИСУН 2020), посредством модула „ Е-кандидатстване “ на следния интернет адрес: https://eumis2020.government.bg, персонално от законния представител на претендента или от упълномощено от него лице.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР