Обясненията, които полицайката Симона Радева даде пред съда по делото

...
Обясненията, които полицайката Симона Радева даде пред съда по делото
Коментари Харесай

Адвокат по делото Семерджиев: Обясненията на Симона Радева пред съда са неверни

Обясненията, които полицайката Симона Радева даде пред съда по делото " Семедржиев ", са погрешни и има доста данни в тази посока - в това число фрагменти и свидетелски показания.

Това съобщи в " Денят стартира " по БНТ юрист Пламен Димитров, който съставлява фамилията на една от жертвите при злополуката на бул. " Черни връх " - Хариет.

" Симона Радева отхвърля, че е държала стълбата или че е влизала в жилището му. Всички пояснения, които Радева даде, са просто наивни и няма кой да ѝ повярва и аз в действителност скърбя това момиче, че по този метод завърши кариерата ѝ. Нищо правилно няма в това, което тя сподели и това се удостоверява от свидетелски показания и огледи ", съобщи адв. Димитров.

В студиото на " Денят стартира " журналистът от Българска национална телевизия Иво Никодимов разяснява, че по време на правосъдното съвещание са станали ясни скандални обстоятелства. Полицията не е открила самоличността на очевидец, който е видял накъде е побягнал Семерджиев и е съобщил на органите на реда. Служители на Охранителна полиция, които нямат право да правят процесуално-следствени дейности, са влезнали в автомобила на Семерджиев и са докосвали и огледали двата телефона в автомобила. Никодимов посочи, че е въпрос на шанс, че инцидентно на място се е намирал прокурор Адалберт Кръстев, който въпреки и непряко зает със случая, е спрял опорочаването на мястото на престъплението.

Според него неустановяването на самоличността на очевидеца, който видял накъде е побегнал Семерджиев, не е инцидентно.

" Мога да предположа, че това не е станало инцидентно, тъй като това е главно обвързване на служителите на реда в такава обстановка. Още повече, че има съществени данни, че служителят на реда Якимов, другар на Симона Радева, също е познавал Семерджиев, знаел е неговия автомобил и за тях е безусловно ясно на кого е автомобилът, предизвикал злополуката. Надявам се, че това се проверява в досъдебното произвеждане за полицейски чадър над Семерджиев ", разяснява Иво Никодимов.

Той подсети, че злополуката с Милен Цветков стана на територията на същото районно ръководство и уточни, че има данни, че служители на реда от същото ръководство са върнали непозволено телефон на обвинения, рискувайки опорочаване на следствието.

Адвокат Пламен Димитров разяснява, че фамилията на Хариет, която почина при злополуката, търси правдивост.

" Майката на Хариет се надява на обективна присъда. Нито присъдата, нито компенсацията, което сме поискали, ще ѝ върне Хариет. Тя остана доста смутена в залата, тъй като аз, като родител на две деца, ѝ спестих доста неща към местопроизшествието, които прокурорът в зала не спести ", сподели адв. Димитров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР