Обвиняемият за убийството на Иво Андреев до Женския пазар Константин

...
Обвиняемият за убийството на Иво Андреев до Женския пазар Константин
Коментари Харесай

Обвиненият за убийството на Женския пазар се е самоубил в болницата на затвора

Обвиняемият за убийството на Иво Андреев до Женския пазар Константин Дамов се е самоубил в болничното заведение на пандиза преди към седмица, заяви bTV, като цитира Министерството на правораздаването. Няма данни за насилствена гибел. В Централния софийски затвор Дамов изтърпяваше мярката си за неотклонение задържане под стража до началото на процеса.

Убийството беше осъществено през ноември предходната година. Дамов беше оставен с ареста с претекста, че може да извърши ново закононарушение, в случай че е на независимост.
Дамов и Андреев имали спор от години, само че причина за нападението станало слагането на железна врата на партера в постройката, където живеели като съседи. Съпругата на убития мъж заяви в телевизионно изявление, че са подавани редица сигнали поради междусъседския спор и заканите, само че реакцията на институциите нямало.

Дамов беше арестуван минути след убийството, като беше открито, че той е употребявал нелегално притежавано оръжие. Той направи няколко опита да излезе от ареста с по-лека мярка за неотклонение с претекста, че има сърдечни проблеми.

Пред магистратите преди няколко месеца Константин Дамов сподели, че е претърпял интервенция и при рецесия няма доктор, който би могъл да избави живота му.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР