Обвиняемият за тежката катастрофа до столичния хотел Хемус, при която

...
Обвиняемият за тежката катастрофа до столичния хотел Хемус, при която
Коментари Харесай

Семерджиев остава в ареста за постоянно

Обвиняемият за тежката злополука до столичния хотел " Хемус ", при която починаха две млади дами, Георги Семерджиев остава за непрекъснато в ареста. Това реши дефинитивно в четвъртък апелативният съд в София. Задържаният не участва на правосъдното съвещание. От негово име юристът му изиска по лека мярка – домакински арест и следене с електронна гривна. Съдът обаче отхвърли молбата му.

Ден по-рано се разбра, че Семерджиев е с ново обвиняване – за владеене на опиати. В колата, с която катастрофира, са били открити към 60 грама амфетамин, стана ясно от прокурорската защита. Освен за опиата той е обвинен за удара, за гибелта на двете дами, както и за потребление на подправена шофьорска брошура, сякаш издадена от Швейцария.

Въпреки че следствието отбелязва прочут прогрес и са събрани доказателства и свидетелски показания, към момента няма отговори на най-важните въпроси – за и за бездействието на прокуратурата. Разбра се, че Семерджиев е предпазен очевидец по дело против наркобанда. проверява за действие, което съгласно Наказателен кодекс е закононарушение – шофиране без брошура, откакто е бил осъден за същото. Тогава оправданието е било, че наказателното разпореждане за първото нарушение не му е било връчено персонално и той нямал схващане, че към този момент е глобен. Така той се измъква от следствие, макар че законът разрешава така наречен неприсъствена форма на връчване на наказателно разпореждане.

По отношение на второ дело. Съмненията са, че служители на реда са помогнали на Семерджиев да се укрие след удара. Подозренията падат върху служителката Симона Радева, за която вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че е била в колата му преди удара. Семерджиев е влезнал в жилището си със стълба, за която се допуска, че му е била дадена от служители на реда. Ключовете от жилището му са открити в смазаната кола. Там е открита и едната му маратонка, а другата – в дома му.

Радева отхвърля да е била в колата. Тя бе краткотрайно отстранена от работа и против нея стартира дисциплинарно произвеждане. То ще се проточи няколко месеца, а практиката демонстрира, че тези санкции съвсем постоянно се апелират пред съда и неведнъж биват отменяни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР