Обвиняемият в опит за предумишлено убийство Ангел Шуманов отново не

...
Обвиняемият в опит за предумишлено убийство Ангел Шуманов отново не
Коментари Харесай

Обвиняем в опит за убийство в Карлово за пореден път не уважи съда

Обвиняемият в опит за преднамерено ликвидиране Ангел Шуманов още веднъж не се яви през днешния ден в пловдивския Окръжен съд. Причината и този път е влошено здравословно положение, по-конкретно осъществяване на хемодиализа. Това за следващ път наложи отлагането на делото против него за нова дата. В едно от предходните съвещания Шуманов посочи като причина за неявяването си болки в крайници.
Прочетете още
Според подадената докладна, Шуманов върви на хемодиализа в Карлово, която се организира три пъти в седмицата. Трудноподвижен е и се постанова да се придвижва със характерен автомобил на болничното заведение. Призовка не му е връчена, тъй като не е открит на адреса си, а по телефона е декларирал, че в дадения миг се е намирал в болничното заведение. По делото е прибавен и протокол от лекарска комисия, епикриза, че е бил на лекуване и резултати от направените му амбулаторни проучвания.

Шуманов е с повдигнато обвиняване за осъществяването на опит за преднамерено ликвидиране, откакто на 7 август 2020 година се сбил с приятеля си Георги Заев. Двамата се скарали откакто използвали солидно количество алкохол. В един миг напрежението ескалирало и минало във физическа разпра.

Делото против Шуманов ще се гледа по общия ред с разпит на очевидци и движимости лица. Новата дата за процеса е планувана за 28 ноември.

В предишно съвещание, заради неявяването на Ангел в правосъдната зала, прокуроратурата изиска изменение на мярката за неотклонение на Шуманов от „ подписка ” в „ задържане под стража ”, само че това не бе признато от арбитър Миглена Маркова точно заради провеждането на хемодиализа в болнично заведение.

Неявяването на Ангел докара до отсрочване на процеса за 5 октомври.

Припомняме, че подсъдимият Ангел Шуманов и потърпевшият Георги Заев са другари от детство. Във съдбовната вечер те се събрали дружно с различен техен другар – Христо Русев. Поводът – чествали рожден ден на Шуманов в къщата му в Карлово.

В къщата нямало ток, тъй като не бил заплатен. Това обаче не им пречило да се забавляват. Яли пили и всичко било наред до някое време, когато под въздействието на алкохол се скарали. Ангел бутнал с ръка Георги и той паднал на земята. Последвали и няколко удара по различни елементи на тялото с непостоянен предмет. Георги получил удар в региона на носа и цялото му лице било в кръв. Въпреки това Ангел траял да го удря по цялото тяло. От своя страна Георги опитал да се защищити, като го убол с вилица след което избягал. Въпреки, че бил ранен се добрал до къщата в която живее. Там го видяла дамата на брат му и се обадила на 112.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР