Обвиняемият, че изнесъл в брой 53 млн. лева, предназначени за

...
Обвиняемият, че изнесъл в брой 53 млн. лева, предназначени за
Коментари Харесай

Милионерът от Хемус разкри имена на замесени в схемата

Обвиняемият, че изнесъл в брой 53 млн. лв., предопределени за строителствто на автомагистрала " Хемус " е показал съответни лица, които имат отношение към вероятно осъщественото закононарушение по време на вчерашния разпит.

Това оповестиха от прокуратурата. С оглед изложените от обвинения условия наблюдаващите прокурори са дали голям брой подробни инструкции на органите на Министерство на вътрешните работи. Възложено им е да открият посочените от обвинения лица, както и обвързваните с тях търговски сдружения.

Днес наблюдаващите прокурори ще внесат в Софийски градски съд (СГС) искане за разпит на обвиняемив пред арбитър.

Прокурорите персонално ще извършат голям брой дейности по следствието без значение че делото към момента се намира в Софийски апелативен съд (САС) след изговаряне на въззивната инстанция по мярката за неотклонение на обвинения.

До момента няма изговаряне на Софийска апелативна прокуратура (САП) по направените самоотводи на двама от наблюдаващите прокурори. В случай че САП почете тяхното искане, на правилото на инцидентния асортимент, ще бъдат избрани нови наблюдаващи прокурори, които да продължат управлението и надзора върху следствието. До произнасянето на САП поискалите самоотвод прокурори не престават да извършват функционалностите си на наблюдаващи прокурори, оповестиха от държавното обвиняване.

Извършват се всички нужни дейности по следствието и други процесуални дейности за откриване на обективната истина по планувания в закона ред.

Ако се съберат задоволително доказателства за виновността и на други лица, същите ще бъдат привлечени в качеството на обвинени и ще им бъдат избрани от наблюдаващите прокурори съответни ограничения за неотклонение, отговарящи на публичната заплаха.

Изготвено е предложение за взимане на делото на специфичен контрол от САП и от Върховна касационна прокуратура (ВКП), оповестиха още от държавното обвиняване.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР