Обвиняемият бизнесмен Васил Божков който заяви, че се връща в

...
Обвиняемият бизнесмен Васил Божков който заяви, че се връща в
Коментари Харесай

Арестуват Божков още на пистата, ако кацне с частен самолет у нас

Обвиняемият предприемач Васил Божков който съобщи, че се връща в България, ще бъде задържан в същия час, в който кацне, тъй като такава е процедурата. Божков уточни във фейсбук профила си, че каца в София към 15;30 ч. и пусна фотография от аероплан.
Прочетете още
В прокуратурата още няма удостоверение за полета от Дубай към София. Неофициално оттова обясниха, че без значение дали Божков ще свидетелства по проверки  против Бойко Борисов, това никога не премахвало качеството му на обвинен по неговите лични каузи. Те били 4 на брой - обезпечение на убийството на Манол Велев и хазартен необут в Благоевград и един от атентатите против Алексей Петров.

Според адвокати Божков блъфира, с цел да види реакциите на медии и държавни структури.

Според разпоредбите Гранична полиция наложително ще би трябвало да извърши заповедта за задържане на прокуратурата.

Според източници, осведомени с процедурите при сходни обстановки, защитата на правосъдната власт би трябвало да изведе Божков от летището. Ако кацне с частен полет от Дубай, можже да го приберат още на пистата. Засега на обществените уеб сайтове няма плануван частен полет, написа 24 часа

Преди време на Васил Божков е бил публикуван 72-часов арест задочно 

" Днес се прибирам. След всички спънки, които Гешевата прокуратура и другите принадлежности ми сътвориха. Ще кацна в София към 15:30. " написа във фейсбук Васил Божков.

Проверка на " 24 часа " откри, че измежду предстоящите полети на летище София през днешния ден в действителност има идващ от Дубай в 15:25 ч., само че не е ясно дали предприемачът засяга него. 

Самолетът на FlyDubai, изпълняващ въпросния полет, е изхвърчал 11:12 ч. тамошно време или 10:12 ч. - българско.

През януари 2020 година Божков напуща България и бяга в Дубай, с цел да избегне задържането си, като по-късно са му повдигнати 18 обвинявания, сред които свързани с убийства, пране на пари, укриване на налози, обезчестяване и други След бягството си Божков твърди, че е бил подлаган на систематичен рекет от управляващите.

По повдигнатите му обвинявания са разпитани над 200 очевидци, изпратени са 18 броя европейски заповеди за следствие и молби за правна помощ до 17 страни. Изпратена е и молба за екстрадицията му до ОАЕ, както и още четири молби за правна помощ. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР