Обвиняемият бизнесмен Васил Божков е запознал главния изпълнителен директор на

...
Обвиняемият бизнесмен Васил Божков е запознал главния изпълнителен директор на
Коментари Харесай

БиТиВи обяви, че Божков е запознал Флориан Скала с премиера

Обвиняемият предприемач Васил Божков е срещнал основния изпълнителен шеф на БиТиВи Флориан Скала с премиера Бойко Борисов. Това се споделя в позиция на медията във връзка изказванията на ръководителя държавната пресслужба Севдалина Арнаудора, че преди години е посрещнала Божков и Флориан Скала в централата на ГЕРБ.

След сигнала до прокуратурата, в който предприемачът показва, че е дал на премиера и финансовия министър Владислав Горанов 60 млн. лв., в петък Борисов съобщи, че е взел от Божков единствено "една пура ". Той означи, че това е станало на среща в централата, на която са участвали и шефове на БиТиВи.

За срещата с Флориан Скала описа през днешния ден Арнаудова, откакто хазартният необут разгласява във Facebook изказвания, съгласно които тя е ходила всеки месец в офиса му.

"В началото на 2017 година БиТиВи беше в договаряния със притежателя на Национална лотария Васил Божков за покупка на рекламно време. По време на среща, господин Божков предложи да запознае новодошлия основен изпълнителен шеф на БиТиВи с Борисов. Главният изпълнителен шеф на БиТиВи одобри поканата на евентуален рекламодател за среща с уважавана обществена фигура. Срещата с господин Борисов се състоя в същия ден в неговия офис, който се намира в същата постройка като БиТиВи. Интерпретациите на тези обстоятелства отвън описаната обстановка са безусловно неоснователни ", настояват от националната медия.

Премиерът към момента не е коментирал тематиката.

Както "Банкеръ " писа, в петък Комисията за защита на конкуренцията образува произвеждане по сигнал на притежателя на NOVA телевизия Кирил Домусчиев против съперниците му от БиТиВи.

"Твърденията за нелоялна конкуренция касаят продажбата на програмно време от страна на bTV, което опонира на добросъвестната комерсиална процедура и на нормативните условия, като по този метод се реализира непазарно преимущество на bTV в ущърб на другите съперници, в това число и на Нова телевизия като главен съперник ", се споделя в документа, оповестен на уеб страницата на антимонополния регулатор.

Домусчиев нападна bTV, откакто укриващият се в Дубай предприемач Васил Божков разгласява "паметна бележка ", от която става ясна сделка сред двамата за обезпечаване на "пълен съпорт в комисията по
хазарта за урегулиране на бизнеса и съблюдаване на законите " против рекламен контракт на хазартните компании в NOVA телевизия за 20 млн. лева годишно в идващите 10 години.

В позицията си, с която на процедура удостовери достоверността на паметната бележка, Домусчиев съобщи, че bTV е сключила контракт с Българския състезателен тотализратор, в който е записана експлицитна уговорка за ограничение правото на тотализатора да договаря и подписва контракт с “Нова Броудкастинг груп”.

"Твърдя, че сходни ограничавания върху държавна компания (БСТ) от страна на частна ( “БТВ медия груп ”) е неприемливо и скандално! Сега разгадавам на способеното мнение и реакция на виновните институции в България ", написа Кирил Домусчиев, визирайки договора, съгласно който държавното ТОТО е наляло 8 млн. лева в частната bTV, с цел да излъчва изтеглените цифри в тиражите на тотализатора.

Оказва се, че сигналът на NOVA телевизия до Комисия за защита на конкуренцията се базира на обява в уеб страницата със противоречива известност "Блиц ".

Комисия за защита на конкуренцията имаше водеща роля при придобиването на NOVA от братята Кирил и Георги Домусчиеви. Добре знае се, че първичният покупател беше чешкият паралия Петр Келнер. Но до договорка с някогашните шведски притежатели MTG Group не се стигна, откакто Комисия за защита на конкуренцията много забави произнасянето си по договорката, а най-после я блокира.

При опита на Кирил и Георги Домусчиеви да закупят малкия екран обстановката се разви много друго. Комисия за защита на конкуренцията незабавно даде зелена светлина. Проверката на комисията продължи едвам две седмици, макар че по закон производството може да продължи пет седмици.

Сега Петр Келнер е на път да придобие директния съперник на "NOVA телевизия " - bTV Media Group, като договорката е на стадий "одобрение от европейския регулатор за конкуренцията ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР