Обвиняем за убийството на словашкия журналист Ян Куцяк е признал,

...
Обвиняем за убийството на словашкия журналист Ян Куцяк е признал,
Коментари Харесай

Обвиняем за убийството на словашкия журналист Куцяк е признал, че го е застрелял

Обвиняем за убийството на словашкия публицист Ян Куцяк е признал, че го е прострелял. Това оповестиха през вчерашния ден словашката социална телевизия, новинарският портал " Актуалити " (aktuality.sk) и ежедневникът " Денник Н ", като се позоваха на полицейски източници, съобщи " Ройтерс ".

На формалната си страница във " Facebook " публичната телевизия заяви, че съгласно полицейски източници някогашен боец, разпознат единствено като Мирослав М., е направил признания по време на петчасови разпити от полицията.

Сайтът " Актуалити ", за който Куцяк правеше репортажи за случаи на измами с присъединяване на предприемачи с политически връзки, преди да бъде открит убит в дома си дружно с годеницата си през февруари 2018 година, се базира на полицейски източник, който споделя същото.

От кабинета на специфичния прокурор, който следи делото, към този момент не е открит никой за коментар.

Мирослав М. е един от петимата души, които сега се намират под стража и които са упрекнати за убийствата. Първоначално полицията предполагаше, че той е работил като водач на стрелеца.

Убийството предходната година на Куцяк, проверяващ публицист, отразяващ корупцията, и годеницата му Мартина Кушнирова провокираха митинги, довели до оставката на премиера Роберт Фицо. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР