Обвиняем в убийството на баща си край Нови пазар остава

...
Обвиняем в убийството на баща си край Нови пазар остава
Коментари Харесай

Арестуваха мъжа обвинен в убийството на баща си край Нови пазар

Обвиняем в убийството на татко си край Нови пазар остава с мярка за неотклонение „ задържане под стража “, реши Апелативен съд – Варна.

Станислав Р. е притеглен към наказателна отговорност за умишленото ликвидиране на 71-годишния си родител, осъществено на 24 октомври в с. Зайчино ореше. От една страна прокуратурата е поискала взимане на непрекъсната мярка „ задържане под стража “ на 35-годишния мъж, а от друга – настаняването му за проучване в психиатрично заведение за период от 30 дни, заради данни за психологични разстройства. И двете претенции са били задоволени от Окръжния съд в Шумен.

Основният спор сред отбраната и държавното обвиняване бе има ли „ конкуриране “ сред двете процедури.

Апелативният съд стигна до извод, че проверяваното определение на първата инстанция, с което обвиненият е арестуван, е стимулирано и законосъобразно. Налице е обосновано съмнение за авторството на действието, както и законовата хипотеза, че при повдигнато обвиняване за такова тежко закононарушение, има заплаха от осъществяване на закононарушение. Реален е рискът и от укриване. Съществуват данни за психическо заболяване на мъжа, което следва да бъде изяснено, само че към сегашния миг обвиненият се смята за вменяем. Настаняването за проучване в психиатрично заведение е мярка за процесуална насила, а не за неотклонение, заради което колизия сред двете няма, заключи съставът на Апелативен съд – Варна.

Определението не предстои на обжалване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР