Обвиненият в банкрута на Корпоративна търговска банка фараон-беглец от правосъдието

...
Обвиненият в банкрута на Корпоративна търговска банка фараон-беглец от правосъдието
Коментари Харесай

Цветан Василев с нови слуги за фабрикуване на лъжи и фалшиви новини

Обвиненият в банкрута на Корпоративна комерсиална банка фараон-беглец от правораздаването Цветан Василев има нов наемник, който работи по изчистването на неговия имидж, само че не в България, а зад граница. Става въпрос за нареклата себе си “журналист” Мария Черешева. Тя има за задача да приготвя огромно количество поръчкови материали на британски език, които щабът на Василев ще популяризира в разнообразни англоезични уеб сайтове, в това число под формата на “платени публикации”.

Изборът на Мария Черешева за “писател в сянка” за производство на неистини и подправени вести въобще не е инцидентен. Освен деятел на Българския хелзинкски комитет, тя е част от така наречен “Асоциация на европейските публицисти в България” - организация, която сплотява главно чиновници на различен обвиняем абсурден предприемач у нас – Иво Прокопиев. Самата Черешева е била щатен чиновник в медиите на Прокопиев. Това е следващо доказателство за тоталната симбиоза сред Василев и Прокопиев в последните години.

Освен общ зложелател – обвиняващата ги в закононарушения прокуратура, двамата упрекнати предприемачи не са спирали да се пробват да осребрят случая КТБ – единият безусловно, като продължава да разграбва активите, добити с пари на вложителите в банката, а другия, като го употребява във войната си против правораздавателните органи и неуместните му политици. Друг някогашен кадър на Прокопиев – Мирослав Иванов, също от дълго време обслужва ползите на Цветан Василев.


Мария Черешева безусловно не излиза от студиото на кабеларката на Цветан Василев - BiT.

Факт е, че в последните години Мария Черешева е непрекъснат посетител - “анализатор” в банкрутиралата кабеларка BiT, която Василев скрито финансира от втората половина на 2016 година Телевизията се явява основно звено в тактиката на особено основания щаб, който работи по обезпечаването на отбрана на ползите на фараона-беглец. Тук не става въпрос за юридическа отбрана пред правораздаването, а за диверсионни дейности, имащи за цел дестабилизация на страната и манипулиране на обществото.

През юли 2016 година Черешева попада в полезрението на службите за сигурност, поради близостта й до голям брой незаконни мигранти у нас. При следствие на маршрута на атентатора Мохамед Юсуф Далил, който се самовзриви в немския град Ансбах, се открива, че той е прокиснал в България през 2014 година Оповестяването на подозренията за връзка сред българката и Далил незабавно става мотив, така наречен “Асоциация на европейските публицисти в България”, в чието управление е и самата Мария Черешева, да излезе с протестна декларация, която по този начин и не дава изясненост – с какъв брой незаконно минали в Европа радикални ислямисти се е срещала и какви тъкмо връзки е имала с тях актуалната наемница на фараона-беглец.


Черешева не е единствената, която готви англоезични оскърбителен материали в интерес на Василев. Фараонът е обслужван и от Любомир Канев, български бежанец в Съединени американски щати, който от години е стартиран у нас, още веднъж от издания на олигархичния кръг “Капитал”. Ангажирането на Канев този път е станало през добре известни фабриканти на доноси и компромати – Алекс Алексиев и Константин Мишев, които сами се показват за близки до подсъдимия за неплащането на 63 млн. лева налози фармацевтичен необут Огнян Донев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР