Обвинения в субективизъм спрямо проверките, извършвани от служебния регионален министър

...
Обвинения в субективизъм спрямо проверките, извършвани от служебния регионален министър
Коментари Харесай

ГЕРБ искат проверки на ремонти на пътища, разплатени от Шишков

Обвинения в субективизъм по отношение на инспекциите, осъществявани от служебния районен министър Иван Шишков и подопечните му регулатори, насочиха на конференция в Народното събрание от ГЕРБ. Затова партията желае нови инспекции от частни лаборатории на пътните поправки, изпълнявани през последните 2 години и разплатени от Шишков за няколко месеца, оповестява „ 24 часа “.

„ Проверките се разпореждат субективно, не имаме вяра на преценката му “, разгласи Росица Кирова, а съпартиецът й Николай Нанков разгласи, че ГЕРБ не имат вяра на обективната преценка на АДФИ и „ новата бухалка на служебната власт – ДНСК “. Затова партията желае инспекция от 2 самостоятелни лаборатории, българска и немска. Цяла седмица обаче нямали отговор и чакали представители от Агенцията за пътна инфраструктура, с които да бъде открито законосъобразното взимане на проби от обектите.

Освен това ще сезират ДНСК и Инспектората на Столичната община за проверка на всички преместваеми обекти в регион „ Триадица “ в София, в това число и по какъв начин са захранвани светофарните уредби.

Според Нанков пътищата, които ще ревизират, са малцина и са разказани в детайли. „ Нашата информация е, че част от тях са под хипотезата „ главен ремонт “, само че са възлагани като настоящи поправки и поддръжка, изясни някогашният районен министър. Той сподели, че пред отрасловата комисия в Народно събрание Шишков е посетил единствено 2 обекта – тези в София, които инспектира с медиите. И го упрекна в индивидуалност – имало над 1700 обекта в над 200 общини.

Проверката не била персонална офанзива към служебния министър, а против „ дейностите и бездействията, на които сме очевидци всеки ден “. Не сме срещу кмета на „ Триадица “, инспекции би трябвало да има на всички обекти преди разплащането. Не персонално нито там, нито пък против Шишков “, настоя Нанков.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР