Обвинение за корпоративен шпионаж и корупция поиска испанската прокуратура за

...
Обвинение за корпоративен шпионаж и корупция поиска испанската прокуратура за
Коментари Харесай

Очертава се обвинение в шпионаж и корупция за втората най-голяма испанска банка

Обвинение за корпоративен шпионаж и корупция изиска испанската прокуратура за втората най-голяма испанска банка - BBVA, съобщи БГНЕС.
Съдията, който дава отговор за случая в Националния съд на Испания, който се занимава с огромни финансови каузи, в този момент би трябвало да реши дали да упрекна банката или не.
BBVA е обвинена, че е употребила Жозе Мануел Вилярехо, в този момент пенсиониран полицейски шеф, за нелегално подслушване на телефони на публицисти, политици и предприемачи, с цел да отблъсне нежелателен акционер, пишат испански медии.
През януари банката призна, че преди този момент е употребила услугите на група за бизнес разузнаване Cenyt и е почнала вътрешна инспекция на случая. Cenyt беше обвързвана с Вилярехо, който сега е в пандиза, обвинен в осъществяване на нелицеприятни действия като изнудване или закани от името на компании или богати хора в продължение на десетилетия. В продължение на години той също по този начин записвал диалози с всемогъщи хора и пускал тяхното наличие на части, до момента в който е зад решетките, предизвиквайки боязън измежду политици, предприемачи и даже членове на кралското семейство.
Сред разследваните по случая BBVA е Анхел Кано, който като основен действен шеф от 2009 до 2015 година е заместник-председател на банката.
През януари BBVA съобщи, че не е " разкрила никакви документи, отразяващи каквото и да е наблюдаване или подслушване на частни връзки " по време на първичната си вътрешна инспекция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР