Обвинената в удушаване на бебето си учителка от Горна Оряховица,

...
Обвинената в удушаване на бебето си учителка от Горна Оряховица,
Коментари Харесай

Учителката, уличена в убийство на бебето си в Горна Оряховица, ще отърве затвора

Обвинената в удушаване на бебето си учителка от Горна Оряховица, която кри бременността си и роди в парк в железничарския град, ще се отърве от пандиза и ще се размине единствено с административна санкция, предвиждат адвокати. Макар да е с обвиняване за ликвидиране на новородено и страната да харчи куп пари на данъкоплатците за експертизи и следствие, законодателят е планувал за действието до 3 години затвор.

Тъй като дамата е с чисто правосъдно минало, се ползва чл.78а от Наказателен кодекс и плануванаъа наказателна отговорност се заменя с административна глоба от 1 000 до 10 000 лева, обясниха практиката от прокуратурата. Там към момента чакат ДНК експертизата, която би трябвало да потвърди дали мъртвото бебе произлиза от двамата родители.

34-годишната Венелина Петкова и брачният партньор й Христо имат 3 по-големи деца. Преди месец стана ясно, че майката, която е с мярка за неотклонение " подписка ", е оставена да се грижи за тях. Според отчет на обществените служби, които се самосезираха и започнаха инспекция, Венелина не била рискова за децата. Момчетата не са били изведени от фамилията като възможна краткотрайна мярка за протекция.

Младата преподавателка в учебното заведение в стражишкото село Виноград не върви на работи. Ползвала болничен и неплатен отпуск.

Зловещият случай гръмна на 12 октомври, откакто Венелина Петкова бе открита с изобилен кръвоизлив в градски парк в Горна Оряховица и призната в болничното заведение. Лекарите открили, че тя е родила същия ден, а служители на реда откриха мъртво момченце в чанта, в багажника на фамилната кола. След осъществена аутопсия от прокуратурата оповестиха, че бебето е живородено, дишало е десетина минути и е било удушено.

Стана ясно, че учителката от Горна Оряховица прикривала, че чака четвърто дете и до последно била на работа във Виноград. Тя твърдяла, че бебето се родило мъртво, а по-късно сменила версията си - че го е удушила, до момента в който го дърпала, с цел да го извади от утробата си.

Разследването не е завършило, а брачният партньор й е единствено очевидец по случая. Според обясненията на двамата, той не знаел за бременността.

/24 часа

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР