Обучения на приемни родители се провеждат на територията на област

...
Обучения на приемни родители се провеждат на територията на област
Коментари Харесай

Областният екип по приемна грижа и ПИЦ - Плевен със съвместни обучения на приемни родители

Обучения на приемни родители се организират на територията на област Плевен. Те се осъществят от Областния екип по приемна грижа, който работи по план „ Приеми ме 2015 ” взаимно с Превантивно-информационния център по зависимости в Плевен. На базата на анкетно изследване, извършено от екипа по приемна грижа, бяха набелязани три модула за образование на приемните родители – „ Предизвикателства при развъждане и образование на деца, настанени в приемни фамилии ”, „ Кризисна намеса на агресивното държание ” и „ Управление на времето и напрежението ”.
В самодейността са обхванати всички приемни родители – към 130 приемни фамилии, от общините Плевен, Червен бряг, Никопол, Кнежа, Пордим, Левски и Долна Митрополия, ангажирани по план „ Приеми ме 2015 ”.
 Гражданите и бизнесът могат да употребяват отдалечено заявавaне и приемане на административни услуги от община Плевен Гражданите и бизнесът могат да употребяват отдалечено заявавaне и приемане на административни услуги от община Плевен
Във връзка с усложнената епидемиологична конюнктура и разпространяването на COVID-19 управлението на Община Плевен приканва жителите...
Впечатленията на участвалия психолог от ПИЦ – Плевен, Валентин Минков от работата до този миг е, че приемните родители са заинтригувани и ангажирани, а главните провокации пред тях са свързани с децата, навлизащи в юношеска възраст. Той добавя, че задачата на образованията е поддържане и надграждане знанията на родителите за бързо изменящата се среда и фактори, които биха оказали въздействие върху възпитанието и грижата на децата и преодоляването на рисковото държание измежду подрастващите.
Психологът уточни, че главните въпроси, които участниците са сложили в границите на извършените полемики, са за методите, по които да влияят на децата, за местата, където могат да получат спомагателна поддръжка, а също по този начин по време на образованията са споделени и доста персонални проблеми.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР