Обстрелът, предприет от Хамас срещу Израел, е терористично действие. Това

...
Обстрелът, предприет от Хамас срещу Израел, е терористично действие. Това
Коментари Харесай

ЕС: Обстрелът от Хамас срещу Израел е тероризъм

Обстрелът, подхванат от Хамас против Израел, е терористично деяние. Това съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия.

Той добави, че първата стъпка е била на Хамас, а Израел е дал отговор. " Осъждаме изстрелването на ракети от Газа, само че макар правото на Израел да се отбрани, отговорът би трябвало да бъде симетричен и съгласно интернационалното законодателство ", уточни представителят.

Според него израелските дейности против публицистите на място са извънредно притеснителни. Той добави, че самостоятелните репортажи, изключително от място на спор, са доста нужни.

Основната цел е прекъсване на насилието и възобновяване на дипломатическата работа. Най-голямата цена заплащат цивилните от двете страни на спора, означи представителят.

По думите му към този момент налагането на наказания не е на дневен ред, а подозренията за въоръжаването на палестинците от Иран няма да се разисква във Виена в хода на договарянията по нуклеарното съглашение с Техеран. Предстои външните министри от Европейски Съюз да обсъдят във видеоконференция последните събития в линията Газа.

При израелски въздушен удар през днешния ден в линията Газа бе погубен върховен пълководец на екстремистката формация " Ислямски джихад ", оповестиха източници от израелската войска и от групировката.

Убийството на Хусам Абу Харбид, пълководец на северната бригада на " Ислямски джихад ", евентуално ще докара до яростна реакция от страна на екстремистката формация на фона на размяната на удари сред Израел и ръководещата в линията Газа ислямистка формация Хамас, отбелязва Ройтерс.

В изказване, потвърждаващо убийството на Харбид, израелската войска уточни, че той " стои зад няколко терористични офанзиви с противотанкови ракети против цивилни израелци ", в това число една от първия ден в настоящия цикъл на принуждение, при която е ранен един граждански в Израел. Харбид бе пълководец на " Ислямски джихад " от 15 години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР