Обстрел е имало и в два района на град Николаев,

...
Обстрел е имало и в два района на град Николаев,
Коментари Харесай

23-ти ден от инвазията в Украйна: Въздушно нападение срещу летището на Лвов

Обстрел е имало и в два региона на град Николаев, близо до които се намира летището. По предварителни данни при съветски удари са били изумени военни обекти. Във Вознесенск е погубен оръжеен склад.

Над 20 жилищни здания и инфраструктурни обекти са били разрушени при съветски офанзиви през нощта в Северодонецк и Рубижне. Това заяви губернаторът на Луганска област Сергей Хайдай.

Има информация за оживели под руините на театъра в Мариупол, където се счита, че са се укривали над хиляда души. Все още 350 хиляди поданици не могат да изоставен обсадения пристанищен град, който е подложен на непрекъснат обстрел.

Според организация Интерфакс Русия е открила зона без полети над Донбас, а съветският президент Владимир Путин е показал съответните претенции на Москва за договаряне на мир. В диалог с турския държавен глава Реджеп Ердоган Путин е изискал неутралитет и разоръжаване на Украйна, отбрана на съветския език, специфичен статут за Донбас, както и договаряния очи в очи с Володимир Зеленски.

Американският президент Джо Байдън ще беседва през днешния ден с китайския водач Си Цзинпин за да предизвести Пекин, че ще понесе отговорност за всяка поддръжка за съветската експанзия в Украйна. Според Пентагона, придвижването на съветските елементи в доста региони на Украйна е „ замразено “, а обстрелът на Харков продължава, само че градът съумява да отблъсне нападението.

Русия съобщи, че няма да предложи филантропична резолюция за гласоподаване в Организация на обединените нации в петък, както беше възнамерявала, и упрекна Съединени американски щати, че оказват напън върху други държави-членки да не я поддържат.

В следващото си послание Володимир Зеленски благодари на Германия и Съединени американски щати за поддръжката.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР