Обстановката в страната постепенно се нормализира, през нощта ситуацията е

...
Обстановката в страната постепенно се нормализира, през нощта ситуацията е
Коментари Харесай

​Гл. комисар Николай Николов: Най-сериозна беше обстановката в и около столицата

Обстановката в страната последователно се възстановява, през нощта обстановката е била много напрегната, заключи на брифинг тази заран обстановката след проливните дъждове основен комисар Николай Николов, шеф на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". Няма потърпевши, починали или бедстващи, в основната дирекция са постъпили 143 сигнала, две фамилии и една жена са били изведени от домовете си и настанени при родственици.

София
 © Българска телеграфна агенция
Най-сериозно е било ситуацията към София и в столицата, където е имало и най-голямо количество дъжд. Наложило се е да бъдат включени сили от прилежащи регионални дирекции на пожарната, в допълнение чували пясък и специфични водонапълняеми насипи. Екипите са работили до 4 часа тази заран под управлението на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Пробила е дигата на реката в с. Мало Бучино, само че към този момент е възобновена, заяви гл. комисар Николов. Днес продължава засиленото наблюдаване на реките Струма, Места, Искър, както на Марица и Тунджа като за последните две се чака повишение на равнището към на следващия ден вечерта и има подготвеност за реакция, в случай че зародят проблеми. По цялото поречие на реките и язовирите има наблюдаване.

Преди циклонът да премине през територията на страната, язовирите бяха в положение на разрешен банкет на спомагателни водни количества, осведоми гл.комисар Николай Николов. Информацията на НКЖИ сочела, че няма обилни нарушавания на ж.п превоза, същото отчитали и от АПИ. Пътната конюнктура е била затруднена, само че не тежка, разяснява Николов.

В пернишкото село Негованци има изведено семейство, сподели още той. Продължава да е високо равнището на бент.Искър, река Бистрица при такава обстановка внезапно покачва равнището си и по тази причина цяла нощ дигата там е била укрепвана. Проблем е защитният мост в с. Гърлене.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР