Обстановката около река Малък Искър е сложна, има реална заплаха

...
Обстановката около река Малък Искър е сложна, има реална заплаха
Коментари Харесай

Гл. комисар Николай Николов: Обстановката около река Малък Искър е сложна, има реална заплаха за Етрополе

Обстановката към река Малък Искър е комплицирана, има действителна опасност за Етрополе. Наводнени са улици и къщи. Няма заплаха за популацията. Кметът е основал нужната организация. Сутринта бях там, уверих се на място. Язовирът, който се намира над Етрополе – се следи, към момента не е почнал да прелива. Това сподели гл. комисар Николай Николов, шеф на Дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ по време на брифинг на Министерство на вътрешните работи, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Той посочи, че пожарните служби понижават неговото равнище, с цел да могат хората да бъдат спокойни. Той уточни, че това се прави, тъй като в община Роман, област Враца, да вземем за пример популацията се тормози, че най-вероятно е скъсана язовирна стена, с цел да се повиши по този начин равнището на река Малък Искър. „ Няма скъсана язовирна стена “, сподели той и разясни, че равнището на реката там е спаднало.

Гл. комисар Николов добави, че сигналите, пристигнали в оперативния център са стотици. „ 243 интервенции са извършени от чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Те са свързани с отводнявания на подземни етажи, изби, подлези, защита на рискови мостове “, добави комисар Николов.

Дъждовният облак продължава на северозапад, предизвестили сме регионалните шефове на Враца и Монтана за предприемане на нужните превантивни ограничения, уточни той.

"Обърнато е особено внимание на прословутия язовир "Рогозен ", за който всяка година едновременно тичаме и разгласяваме бедствено състояние. Дано тази година не е по този начин. Надявам се строителните работи оптимално бързо да приключат и той да бъде изправен ", съобщи гл. комисар Николов.

Той уточни, че на следващия ден се чака възстановяване на валежната конюнктура. "За Централна и Западна България е разгласен жълт код, за останалата зелен. Жълтият код обаче не е обвързван с превалявания, а с ветрове. Поради което би трябвало бързо да преобърнем нашите старания да призовем жителите, изключително в градовете. Там, където има изнесени саксии и предмети, които има заплаха да паднат, да бъдат прибрани, а жителите да бъдат по-внимателни, преминавайки през и към високи здания ", съобщи още гл. комисар Николов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР