Общото събрание на ООН прие резолюция, с която призовава Русия

...
Общото събрание на ООН прие резолюция, с която призовава Русия
Коментари Харесай

ООН с призив към Русия: Прекратете окупацията на Крим

Общото заседание на Организация на обединените нации одобри резолюция, с която приканва Русия да приключи "временната окупация " на Крим "без отсрочване ". Москва окупира полуострова през 2014 година, осведоми Агенция Франс Прес.

Резолюцията за милитаризирането на полуостров Крим, пристанището в Севастопол и елементи от Черно море и Азовско море е призната от 63 страни, като 17 гласоподаваха срещу, а 62 - въздържал се.

Резолюцията не е юридически обвързваща, само че е от политическа значимост. Тя бе импортирана от 40 страни, в това число Англия, Франция, Германия и балтийските страни, както и от Съединени американски щати, Австралия, Канада и Турция.

Призовава Русия неотложно, изцяло и абсолютно да приключи окупацията с евакуиране на въоръжените си сили от Крим и да приключи краткотрайната окупация на територията на Украйна без отсрочване.

В резолюцията също се приканва Русия без отсрочване да приключи разгръщането на съвременни оръжия, в това число нуклеарни бомбардировачи, ракети и военнослужещи, което води до дестабилизиране на полуострова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР