Общото събрание на ООН прие да намали значително бюджета за

...
Общото събрание на ООН прие да намали значително бюджета за
Коментари Харесай

Под натиск на Тръмп: ООН намали мироопазващите мисии по света

Общото заседание на Организация на обединените нации одобри да понижи доста бюджета за мироопазващите задачи на организацията в конфликтните точки по света. За съкращаване на тези средства интензивно се бореше държавното управление на американския президент Доналд Тръмп, въпреки че желаното от него орязване беше още по-голямо, съобщи Асошиейтед прес.

След продължителни и разгорещени договаряния бюджетната комисия на събранието одобри бюджетът за 14-те мироопазващи задачи за започващата от през днешния ден нова фискална година да бъде понижен до 7,3 милиарда $.

Вчера 193-членната Организация на обединените народи одобри с единогласие да бъде утвърдена сумата от 6,8 милиарда $. Беше признато обаче да бъдат отпуснати още 500 милиона $ за две задачи, които сега са в развой на редуциране - взаимната задача на Организация на обединените нации и Африканския съюз в суданския район Дарфур и мироопазващата задача на Обединените народи в Хаити.

След решението на бюджетната комисия американският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Ники Хейли съобщи, че това е единствено началото.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР