Общото послание на кабинета Габровски, в който има всякакви хора,

...
Общото послание на кабинета Габровски, в който има всякакви хора,
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Кабинетът Габровски е част от политиката на ГЕРБ срещу изолацията си

Общото обръщение на кабинета " Габровски ", в който има всевъзможни хора, е, че ГЕРБ е направила крачка обратно, че желае специалисти от всички политически фамилии. Така в един миг те могат да питат за какво не са получили поддръжка. 

Това разяснява пред Нова тв политологът Димитър Ганев от " Тренд ".

Това е част  от политиката на ГЕРБ, която води в последната година и половина. Тя желае да реши най-големия си партиен проблем, а точно да преодолее политическата изолираност, в която се намира. Този кабинет също е стъпка в тази посока. Посланието е, че те са подготвени да приказват с всяка партия. Освен това те ще могат да се изправят против хората, когато те попитат " кой ни кара за пети път да гласуваме в условия на рецесия ". В този случай ГЕРБ могат да кажат, че са създали всичко по силите си, уточни той.

В момента виждаме единствено кабинета, към момента не виждаме  политическата поддръжка. В оптималния случай на следващия ден този кабинет може да бъде подсилен от 115 депутати, уточни той.

За третия мандат има два въпроса - кой ще го получи и ще има ли смяна в политическата обстановка за един месец. Ако нищо не се промени до връчването на третия мандат след месец, не виждам за какво би трябвало да се надяваме на третия мандат да сформира постоянно държавно управление. Така че по-вероятно е да се отиде на избори. Дори този %, който Томислав Дончев дава като възможност да се върви на избори - 62%, ми се коства дребничък, разяснява политологът. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР