Общонационален протест на полските фермери започва днес, като те ще

...
Общонационален протест на полските фермери започва днес, като те ще
Коментари Харесай

Общонационален протест на фермерите в Полша блокира пътищата

Общонационален митинг на полските фермери стартира през днешния ден, като те ще блокират пътища, с цел да изразят несъгласието си със селскостопанската политика на Европейски Съюз, заяви " Радио ЗЕТ ". Фермерски демонстрации се организират и в други страни от блока като Германия, Франция и Румъния.

Протестите ще стартират през днешния ден по обяд, като съгласно наличните през вчерашния ден данни водачите в съвсем всички воеводства ще бъдат затруднени в напредването си. Трактори и фермери ще излязат по пътищата в над 150 града.

" По полските пътища ще излязат колони трактори, като се чакат блокади на локално ниво ", разгласи профсъюзът на самостоятелните фермери към " Солидарност ". Те ще стачкуват под надпис " Европа значи отглеждам ". 

Сред главните претенции на протестиращите са да се постави завършек на " неконтролирания импорт " на селскостопански хранителни артикули от Украйна и други страни отвън Европейски Съюз, които съгласно фермерите не дават отговор на нормите на Европейски Съюз.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР