Общоарменски благотворителен съюз Парекордзаган“-Варна организира Традиционния Благотворителен бал тази събота,

...
Общоарменски благотворителен съюз Парекордзаган“-Варна организира Традиционния Благотворителен бал тази събота,
Коментари Харесай

Проект за паметник на Азнавур във Варна представя арменската общност



Общоарменски благотворителен съюз „ Парекордзаган “-Варна провежда Традиционния Благотворителен бал тази събота, на 8 януари от 19 ч. Събитието ще бъде почетено от Архиерея на Арменската апостоличекска православна черква Татев Агопян, посланика на Армения в България Арсен Схоян и посланика на Аржентина в България Алфредо Атанасов, който е с български корени, а Аржентина е известна с огромната си арменска общественост към 500 хиляди души. Това сподели в изявление за Радио Варна Кеворк Крикорян, ръководител на Общоарменски благотворителен съюз „ Парекордзаган “(в превод " Добротворчество " ). Арменската общественост във Варна е към 3 500 индивида, а в България към 25 хиляди, добави Крикорян.

 Кеворк Крикорян, ръководител на Общоарменски благотворителен съюз „ Парекордзаган “(в превод Оперната певица Хасмик Харутюнян, само че сител на международния приз „ Най-добър реализатор на класическа музика за 2018-та, ще бъде звездата на бала . Това ще бъде нейното второ присъединяване във Варна. Събитието ще е със специфичното присъединяване на естрадната прима Йорданка Христова, а водещ ще бъде лицето от ТВ екрана Драго Драганов. Ще взе участие и арменски танцов отбор. Събитието в изложба " Графит е с куверти на стойност 130 лева
Събраните средства още веднъж ще бъдат разпределени за стипендии за обучение на надарени младежи от арменската общественост във Варна, както и за изработката на монумент Шарл Азнавур в града . Проектът на паметника ще бъде показан за първи път публично на Благотворителния бал, сподели още Кеворк Крикорян, ръководител на Общоарменския благотворителен съюз „ Парекордзаган “.

Предстоят диалози с локалната власт във Варна за одобряването на плана и оределяне на мястото на паметника на френския артист и композитор от арменски генезис. От „ Парекордзаган “ се надяват откриването му да се случи на датата на рождения ден на Азнавур 22 май. В инициативния комитет за изработката на паметника е и основният проектант на общината Виктор Бузев, разкри Кеворк Крикорян. Варна е определена за издигането на паметника, тъй като е международен град, посещаван от доста чужденци, уточни Крикорян.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР