Общо са 16 пунктовете в Бургаско за издаване на удостоверения

...
Общо са 16 пунктовете в Бургаско за издаване на удостоверения
Коментари Харесай

Пунктовете за издаване на удостоверения за временна закрила на украинци в Бургаско вече са 16

Общо са 16 пунктовете в Бургаско за издаване на удостоверения за краткотрайна протекция на украински жители. Както Burgas24.bg заяви два от тях, намиращи се на Морска гара, ще работят непрекъснато.

Шест от тях са ситуирани в морска гара – Бургас, четири в районно управление (на МВР) - Несебър, два в районно управление (на МВР) - Поморие, два в районно управление (на МВР) - Приморско и по един в РУ- Созопол и Царево. Работното време на пунктовете,  обслужвани от полицейски чиновници, подпомагащи активността на Държавната организация по бежанците, е от 08.00 до 20.00 ч. на непрестанен режим на работа.

За седем работни дни са издадени 1658 регистрационни карти за краткотрайна протекция, а адресно регистрирани са 10 215 украински жители.

ОДМВР Бургас има подготвеност да разкрие пунктове и в останалите общини на Бургаска област, в случай че има такава нужда.

От полицията приканват украинските жители да наблюдават осведомителния поток, като се насочат към най-удобния им пункт за издаване на удостоверения за краткотрайна протекция едвам откакто бъде оповестено, че същия към този момент работи.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР