Общо над 3,8 млн. туристи са пренощували в места за

...
Общо над 3,8 млн. туристи са пренощували в места за
Коментари Харесай

3.8 млн. туристи са нощували у нас през първото деветмесечие

Общо над 3,8 млн. туристи са пренощували в места за настаняване в страната от началото на 2020 година до края на септември, сочат данните от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ). Повече от 2,7 млн. от тях са българи и над 1,1 млн. – чужденци. В дялово отношение нашите сънародници съставляват 71%, а чужденците – 29 на 100.
По напътствие на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова Министерството на туризма за първи път стартира да разгласява настоящите статистически данни от ЕСТИ. Ще бъде налична информация за визитите във водещи по интерес градове и курорти, както и от кои националности и на каква възраст са хората, които избират да почиват у нас.
Актуалните данни дават опция на всеки бизнес, обвързван с настаняване и спомагателни действия и занимания, да вижда какъв е профилът на клиентите през другите сезони на годината, желана вътрешна дестинация, пол, възраст и народност.
Информацията от ЕСТИ е значима причина за бъдещо обмисляне във всеки бранш, ангажиран с туризма. Тя е еднообразно потребна както за работещите в хотелиерството и ресторантьорството, по този начин и за заетите във всички други сфери на услугите – здравни, търговски, индустриални. Всяка община въз основа на данните за притока на туристи може да възнамерява осъществяване на ремонтни и облагородителни действия, с цел да е по-привлекателна за посетителите.
За първи път Министерството на туризма дава на заинтригуваните субекти инструмент за обмисляне на активността и целенасочена рекламна политика.
ЕСТИ отразява заетостта както на хотелите с 10 и повече кревати, по този начин и на по-малките места за настаняване, в това число и на квартирите. Системата започва публично на 1 октомври, 2019 година, а в края на август 2020 година записаните работещи обекти за настаняване в цялата страна са малко над 18 хиляди.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР