Общо 8586 деца са били приети там от откриването му

...
Общо 8586 деца са били приети там от откриването му
Коментари Харесай

Смразяващо! Хиляди Деца Издъхват В Адски Мъки В Сиропиталището На Ужасите!

Общо 8586 деца са били признати там от откриването му през 1956 година до закриването на центъра през 2001 година През този интервал са регистрирани 1500 смъртни случая, само че институтът е проучил единствено тези от 80-те години.

Институтът изиска от прокурорите да открият дали неприятните грижи са съдействали за гибелта на децата. Свидетелства оповестяват за деца, " изоставени на полето, където те са умрели от мраз ", по време на прекачване в други сиропиталища през ноември 1983 година

След като румънският деспот Николае Чаушеску беше екзекутиран, малките екрани излъчиха фрагменти с хиляди румънски деца, които бяха изоставени в сиропиталища, постоянно при ужасяващи условия, написа дир.бг.

Чаушеску вкара от 1966 година строга политика за раждаемостта, която забраняваше спирането на бременността по избор. Това докара до повишаване на смъртността измежду родилките и новородените, както и невиждан растеж на децата с малформации или физически и душевен болести, доста от които бяха изоставяни, отбелязва Франс прес.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР