Общо 663 проверки на различни потенциални източници на замърсяване на

...
Общо 663 проверки на различни потенциални източници на замърсяване на
Коментари Харесай

По над 20 проверки на ден са извършвали столични инспектори за замърсяване на въздуха



Общо 663 инспекции на разнообразни евентуални източници на замърсяване на атмосферния въздух са осъществени през месец януари, оповестиха от Столичния инспекторат. Съставени са 84 акта.

Инспекциите са осъществени в автосервизи, пунктове за промяна на масла и гуми, в дребни и междинни икономически обекти, като индустриални цехове, дърводелски работилници, ателиета и др .
Целево са проверявани и повече частни парцели, за метода на отопление и за нерегламентирано изгаряне на боклуци .

Проверките са били след постъпили тъжби и сигнали на жители , както и следващ надзор за осъществяване на дадени наставления.

Резултатите демонстрират, че за отопление се употребяват позволени горива /твърдо гориво/ – дърва и въглища. Само в два частни парцела е открито горене на боклуци /ПДЧ плоскости/, за което са формирани 2 акта.

Най-голям дял от инспекциите са направени в регионите: „ Надежда “, „ Сердика “, „ Възраждане “, „ Люлин “, „ Красна поляна “, „ Слатина “, „ Овча купел “, „ Подуяне “, „ Илинден “ и други

През януари се установи завишаване броя на нарушаванията във връзка с замърсяване от строителни обекти , за което са формирани 81 акта на юридически и физически лица. Установените нарушавания са свързани със замърсяване на публични пространства със строителни боклуци, запрашаване на въздуха без подхванати ограничения при разрушение на здания, замърсяване от непочистена ходова част на строителната техника, транспорт на строителни боклуци и земни маси без чергила, замърсяване от строителни обекти и др. 

През декември 2021 година , са осъществени 589 инспекции и са формирани 57 акта, допълват от Инспектората.
През 2021 общо са осъществени над 5600 инспекции и за открити нарушавания са формирани 724 броя актове по Закона за ръководство на отпадъците, Закона за чистотата на атмосферния въздух и Наредбата за ръководство на отпадъците и поддържане и запазване на чистотата на територията на Столичната община.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР