Общо 61 положителни резултати от тестове на педагогически специалисти са

...
Общо 61 положителни резултати от тестове на педагогически специалисти са
Коментари Харесай

Намаляват случаите на коронавирус сред учителите и персонала в училищата

Общо 61 позитивни резултати от проби на педагогичен експерти са регистрирани при проучване за COVID-19 в учебните заведения, извършено през вчерашния ден. През предходната седмица позитивните резултати при педагозите бяха общо 109. Спад се следи и при непедагогическия личен състав. В началото на седмицата инфектираните чиновници са общо 43 при 77 през предходната седмица. Вчера са тествани са общо 22 618 учители и 10 499 непедагогически експерти, оповестиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

За момента не понижават на позитивните проби при учениците . Тази седмица те са общо 401, в начален стадий - 157, в прогимназиите - 126, а при учениците от гимназиален стадий - 118.

От през вчерашния ден близо 613 000 възпитаници учат присъствено , откакто Регионалните здравни инспекции по места анулираха рестриктивните мерки поради подобряващата се епидемиологична обстановка. Това съставлява 88% от децата и младежите в учебните заведения. Останалите 12% не престават да се образоват от у дома по здравословни аргументи или заради отвращение да бъдат тествани един път в седмицата посредством проба от слюнка.
 Учениците присъствено на учебно заведение от през днешния ден
Учениците присъствено на учебно заведение от през днешния ден

Без тест в учебно заведение може да се влиза единствено със " зелен документ "

Продължава да се усилва броят на децата и младежите, които влизат в клас, без да бъдат изследвани за COVID-19. През тази седмица това са близо 100 хиляди възпитаници при 84 хиляди за предходната седмица. Над 86 100 от тях имат " зелен документ ". За последните четири седмици учениците с подобен документ са се нараснали с над 37 500. Те участват в часовете, откакто показват уверение за имунизация, преболедуване, съществуване на антитела или негативен резултат от лабораторен тест.

През тази седмица двойно се е нараснал броят на учениците, които учат присъствено без тестване за вируса поради ниска обща заболеваемост в съответната община - под 250 на 100 000 души. През тази седмица това са съвсем 14 000 възпитаници при общо 6166 през предходната седмица.

Според публични данни на Министерството на здравеопазването напълно имунизираните гимназисти са 9,77%. " Към днешна дата близо 18,22% от учениците от V до XII клас са се срещнали с COVID-19 през последната половин година ", означават от МОН.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР