Общо 55 млн. лева безвъзмездна финансова помощ за проекта "Рехабилитация,

...
Общо 55 млн. лева безвъзмездна финансова помощ за проекта "Рехабилитация,
Коментари Харесай

Булгартрансгаз получава 55 млн. лева от ЕС за модернизация

Общо 55 млн. лв. безплатна финансова помощ за плана "Рехабилитация, рационализация и уголемение на българската преносна система - Фаза 2 " ще получи "Булгартрансгаз ". Това бе решено от координационния комитет към механизма за свързване на Европа.

Дейностите са за рехабилитацията на два сектора от северния полупръстен на газопреносната система с обща дължина към 81 км. Това са секторите "ОС Беглеж - КВ Дерманци - КВ Батулци - КВ Калугерово " с дължина 58 км. и "ОС Вълчи дол - КВ Преселка " с дължина към 23 км. Средствата са предопределени за доставка, строителство и въвеждане в употреба на двата сектора, както и за обвързваните с това действия по строителен контрол. С рехабилитацията на секторите ще се подсигурява по-сигурен и благонадежден транспорт на природен газ. Предвижда се дейностите по рехабилитация на секторите да се извършват в интервала януари 2019 – юни 2022 година.

Целта на плана от общ интерес „ Рехабилитация, рационализация и уголемение на българската преносна система – Фаза 2 “ е адаптиране на газопреносната мрежа на „ Булгартрансгаз “ ЕАД към проектите за развиване на инфраструктурата в района. По този метод ще се обезпечи техническa опция за транспорт на спомагателни количества природен газ през територията на страната, постъпващи през съществуващите и нови входни и изходни точки като интерконекторите Гърция-България, България-Сърбия, концепцията за създаване на Газов хъб „ Балкан”, както и проектите за уголемение на ПГХ „ Чирен”.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР