Общо 51 ваксини срещу ковид-19 преминават изпитания върху хора в

...
Общо 51 ваксини срещу ковид-19 преминават изпитания върху хора в
Коментари Харесай

COVID-19 по света: Швейцария реши да остави ски-курортите си отворени, Солун разкрива нови парцели за жертвите на вируса

Общо 51 ваксини против ковид-19 минават тествания върху хора сега в световен мащаб. За 13 от тях тестванията са във крайна фаза, оповестиха от Световната здравна организация.

От там предизвестиха, че имунизациите са " светлина в тунела ", само че сами по себе си няма да сложат завършек на пандемията.

СЗО се надява да получи до края на 2021 година 2 милиарда дози, които ще са задоволителни за ваксиниране на 20 % от популацията на най-бедните страни.

В Москва от на следващия ден стартира всеобщо имунизиране. Руските управляващи възнамеряват процесът да обхване най-малко 2 милиона души до края на този месец.

В Москва стартира всеобща имунизация против COVID-19 с създадената в Русия ваксина СПУТНИК-V . Ваксинацията е доброволна и безвъзмездна. Тя е дълбокозамразена и преди слагане би трябвало да се размрази. Организмът добива имунитет 42 дни след първото слагане. Предимство имат хората, изложени на най-голяма заплаха от заразяване - лекари, учители и обществени служащи.

Според данните на съветските здравни управляващи, по време на тестванията на СПУТНИК-V едвам 1,5 % от доброволците са се разболели от COVID-19, заяви Българска национална телевизия.

Швейцария  реши да остави ски-курортите си отворени, само че разгласи по-строги ограничаващи ограничения против ковид а, в това число възбрана за пеене отвън фамилна конюнктура и в учебните заведения. Страната избра друг метод от прилежащите - Италия, Франция и Германия, които желаят прекъсване на зимните спортове през коледно-новогодишните празници, а Австрия направи ски ваканциите на практика невъзможни. Швейцарските зимни курорти могат да работят след 22 декември единствено с утвърждение на управляващите. От 9-ти декември закритият превоз, в това число кабинкови лифтове и влакове ще може да работи с потенциал две трети.

Австрия  започна всеобщо непринудено тестване на популацията за COVID-19. Началото беше в три от деветте провинции на страната, в това число Виена. Целта е разкриване на допустимо повече инфектирани преди фамилните събирания за Коледните празници. Масови проби организира и прилежаща Словакия, само че там те бяха наложителни.

Сръбският министър председател Ана Брнабич откри в  Белград  новопостроена болница с хиляди кревати за пациенти с ковид. Лечебното заведение разполага с интензивно поделение за 250 заболели на спомагателно дишане. На 15 декември ще бъде открита Коронавирус болница и в Крушевац. Междувременно Сърбия получи 20 дози от съветската ваксина " Спутник " за лабораторни проби.

Гробищният парк в  Солун  разкрива нови имоти за жертвите на ковид а. Вторият по величина гръцки град трайно има повече инфектирани от столицата Атина. Гърция удължи до 14 декември затварянето на страната. Болниците в Северна Гърция са претъпкани.

Избраният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън не възнамерява имунизирането на  американците  срещу Covid-19 да бъде наложително, предадоха международните организации. На конференция в своя щаб в Уилмингтън, щата Делауер, Байдън сподели и че не има намерение да вкара наложително носене на маски в цялата страна. В същото време той напомни, че откакто постави клетва като президент на 20 януари, ще призове американците да носят маска най-малко 100 дни след церемонията по встъпването му в служба, заяви БНР.
Прилепите, живеещи в гранични райони в южната и югозападната част на Китай , са носители на други типове ковид , които към този момент са способни да се предадат на хората. Това изясни вирусологът от Ухан Ши Чжанли, представен от " Гардиън ".

Тя акцентира, че тези нови типове ковид ни инфекции, в това число такива, свързани с ковид а SARS-CoV-2, който предизвиква COVID-19, вероятно ще се разпространят в природата отвън Китай. „ Те ще се разпространят освен в Китай, само че и в страните от Южна Азия “, сподели ученият.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР