Общо 46 телевизии ще излъчат на живо специалното шоу на

...
Общо 46 телевизии ще излъчат на живо специалното шоу на
Коментари Харесай

46 телевизии ще излъчат специалното шоу на Евровизия

Общо 46 малките екрани ще излъчат онлайн специфичното шоу на Евровизия „ Europe Shine a Light “, което ще организира на 16 май. Сред тях са и най-големите и най-гледани обществени медии в Европа - английската BBC, испанската RTVE, италианската RAI, немската ARD, френската France 2 и съветският Первый канал. Българска национална телевизия 1 също ще излъчи шоуто от 22:00 часа българско време. Телевизионната стратегия, която ще бъде продуцирана от националната телевизия на Нидерландия NPO 1, няма да има конкурсен формат и ще показа песните и артистите, които щяха да вземат присъединяване в анулираната Евровизия 2020.

Шоуто, което цели да сплоти феновете пред екрана и се чака да има над 200 милиона фенове, ще бъде излъчено още в Австралия, Албания, Малта, Кипър, Беларус, Латвия, Австрия, Белгия, Хърватска, Чехия, Дания, Финландия, Естония, Грузия, Швейцария, Гърция, Исландия, Литва, Северна Македония, Норвегия, Ирландия, Полша, Португалия, Румъния, Сан Марино, Сърбия, Словения, Израел, Швеция и Украйна. Публичните малките екрани в Босна и Херцеговина, Косово, Казахстан и Черна гора също ще излъчат шоуто, макар че нямаше да имат представител на Евровизия 2020.

Седмицата от 10 до 17 май е оповестена от Европейския съюз за радио и телевизия за седмица на Евровизия. Най-популярните песни от състезанието ще звучат в ефира на европейските радиа и музикални малките екрани.

Тазгодишното издание на шоуто беше анулирано поради пандемията от ковид. Това се случва за първи път в 65-годиншаната история на най-голямата музикална конкуренция в света.

Виктория, която трябваше да показа България в Ротердам с песента “Tears Getting Sober ”, ще бъде българският актьор на състезанието и през 2021 година. На 24 април младата певица ще се включи в самодейността на Евровизия – „ Eurovision Home Concerts “, като ще извърши за хилядите почитатели на състезанието “Tears Getting Sober ” и кавър на „ Arcade “, с която Дънкан Лоурънс завоюва Евровизия 2019 в Тел Авив за Нидерландия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР