Общо 39 учители по професионална подготовка в областите „Техника и

...
Общо 39 учители по професионална подготовка в областите „Техника и
Коментари Харесай

39 български учители отиват на обучение в ЦЕРН

Общо 39 учители по професионална подготовка в областите „ Техника " и „ Информатика " ще преминат образование в ЦЕРН, оповестяват от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

Преподавателите ще се срещнат с ускорителите на ЦЕРН и с цялата информация към откриването на Хигс - бозона. Те ще имат опция да научат повече и за последните открития на Европейската организация за нуклеарни проучвания.

Обучението ще подкрепи квалификацията на учителите, тъй че да са в течение с последната информация в своята област. До момента през такива образования са минали над 500 преподаватели - с изключение на по техника и информатика, също и по физика и естествени науки.

Кандидатите могат да подават документи в МОН всеки работен ден до 8 септември 2017 година Пътуването и образованието им ще се организира в интервала 14-22 октомври 2017 година Разходите за превоз и нощувка на участниците са заложени в бюджета на Национална стратегия „ Квалификация ". Средствата за петдневния курс се поемат от просветителния офис на ЦЕРН.

Повече информация по отношение на кандидатстването и критериите за асортимент може да бъде открита на интернет страницата на МОН в раздел „ Програми и планове ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР