Общо 38 души са задържани в резултат на предприетите от

...
Общо 38 души са задържани в резултат на предприетите от
Коментари Харесай

38 души задържани на протеста срещу БФС, 24-ма с глоби по 1000 лв. и забрани

Общо 38 души са арестувани вследствие на подхванатите от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) дейности за определяне на причинителите на вандалски прояви по време на протеста в столицата на 16 ноември против управлението на БФС около мача с Унгария, заяви пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Трима от арестуваните са в ареста за палеж и разваляне на служебни транспортни средства, като по случаите има формирани две досъдебни производства - за разпален бус на Общинска полиция и за разпален полицейски автомобил, ситуиран на бул. „ Васил Левски “ наоколо до постройка на посолство. Друг от арестуваните е отведен в полицията за владеене на опиати.

Спрямо другите 34-ма души, седем от които малолетни, е разкрита процедура по Закона за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия. Преписките им са завършени и през днешния ден са докладвани на съда, като трима са оправдани, а за четирима е планувана друга дата.

Преписките на трима малолетни ще бъдат изпратени на локалната комисия за битка с противообществени прояви на малолетни и малолетни лица. На останалите 24-ма са натрапен санкции в размер на 1000 лв. и възбрана за посещаване на спортни мероприятия в страната и чужбина за интервал от една година.

Вчера на брифинга на Министерство на вътрешните работи и Столична дирекция на вътрешните работи бе оповестено, че има 6 преписки за възможна приложимост на принуждение от страна на униформени. Те се ревизират, обявиха шефовете на двете структури.

А възобновяване на щетите след митинга е коствало 42 хиляди лв., заяви нощес кметът на София Васил Терзиев. Ще заведем иск против уредника на митинга, с цел да може да възстановим вредите, уточни още той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР