Общо 35 заведения в цялата страна, сред които механи, ресторанти,

...
Общо 35 заведения в цялата страна, сред които механи, ресторанти,
Коментари Харесай

Масов фалит: Продават 35 заведения след COVID мерките

Общо 35 заведения в цялата страна, измежду които механи, заведения за хранене, нощни питейни заведения, кафенета и доста други са оповестени за обмен на уеб страницата на Камарата на частните правосъдни реализатори, оповестява „ Телеграф “. Цените, на които са оповестени, са от 17 000 лв. и стигат до 4,05 млн. лева

Ресторантите и нощните клубове бяха измежду най-потърпевшите бизнеси от коронавирус рестриктивните мерки в пика на пандемията, защото те бяха затворени през всичките локдауни. Много от тях се наложи да освободят част от личния състав си, а други въобще не отвориха. До обмен се стигна за заведенията, които не могат да обслужват заеми и дължими налози и такси към общината.

Сред оповестените за обмен заведения най-вече или 11 са в морските курорти и градове като Приморско, Несебър, Бургас, Варна и други. Сред тях е и най-скъпо продаваният от частен правосъден реализатор нощен бар, който до преди пандемията посрещаше доста звезди от попфолк промишлеността, които забавляваха гостите в Слънчев бряг. Култовата дискотека търси нов притежател против 4,05 млн. лв.. Причината за продажбата е насъбрани задължения към община Несебър. Условието към претендентите е да потвърдят произхода на средствата, с които имат намерение да закупят парцелите. В столицата за обмен са шест заведения, като най-скъпо коства дискотека в Студентски град, която е оповестена за 466 000 лв. с ресторант над нея, който пък коства 433 000 лв.. Продажбата на обектите се постанова поради отговорности към банка за ипотека, както и неплатени сметки към „ Топлофикация София “.

След морските курорти има доста разгласи за продажба на заведения и в ски зоните Банско и Чепеларе.

Очакванията на бизнеса са обявите за обмен на заведения да се усилят, защото поради ограничаващи ограничения, нощните клубове съвсем не са работи от началото на пандемията. Също по този начин браншът недоволства против условията за показване на зелен документ за личния състав и клиентите в заведенията за хранене, защото броят на имунизираните е прекомерно дребен. Според тях това ще се отрази пагубно на бизнеса и се чака доста от заведенията за хранене да банкрутират.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР