Общо 30 000 кг тютюн за наргиле без документи са

...
Общо 30 000 кг тютюн за наргиле без документи са
Коментари Харесай

Откриха над 14 тона нелегален тютюн за наргиле на Дунав мост 2

Общо 30 000 кг тютюн за наргиле без документи са конфискувани от митничари в региона на Дунав мост 2 при Видин и в склад в София. Случаят е от 2 май, само че от Агенция "Митници " оповестяват за него през днешния ден.
При инспекция на товарен автомобил с молдовска регистрация, пътуващ за Западна Европа, в региона на моста били открити 19 палета с 14 256 кг тютюн за наргиле. По думите на двамата водачи – единият с португалски, а другият - с албански документи за идентичност, товарът представлявал сушени плодове. При сканиране с рентген е открито изображение, което не отговаряло на оповестената стока, а при последвалата физическа инспекция митническите чиновници намират в товарното помещение противозаконната стока.
В следствие при оперативно-издирвателни мероприятия е открито мястото на товарене на стоката - склад на територията на столицата, който се употребява за хранилище и няма регистрация по Закона за акцизите и данъчните хранилища. Към момента на инспекцията там са открити 15 744 кг тютюн за наргиле без бандерол. А в ремарке и 2000 кутии цигари, без бандерол.
По случаите са формирани досъдебни производства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР