Общо 2908 болнични легла за заразени с коронавирус са осигурени

...
Общо 2908 болнични легла за заразени с коронавирус са осигурени
Коментари Харесай

Масово напускане на медици в болницата в Гоце Делчев


Общо 2908 болнични кревати за инфектирани с ковид са обезпечени в общинските лечебни заведения. Това оповестиха от националното съдружие на общините. В 79 общински лечебни заведения са обособени и 233 кревати за интензивно лекуване и наблюдаване на пациенти с Ковид-19. Средствата за ремонт, обзавеждане и съоръжение към този момент се обезпечават от общинските бюджети и от дарения.

Сред най-често срещаните проблеми, за които сигнализират локалните управляващи, е неналичието на задоволително подготвени медицински експерти. В сериозен риск са лечебните заведения в Белоградчик и Гоце Делчев, където част от медицинския личен състав е подал оставка. Заради всеобщото овакантяване в Гоце Делчев стартира инспекция.

Напрежението в общинската болница в Гоце Делчев тлее от месеци. 14 от лекарите не са съгласни с ръководството на новия шеф доктор Владислав Улевинов и преди месец подават предупреждения за овакантяване. Малко по-късно обаче декларират, че желаят да останат да лекуват най-малко до момента в който отмине рецесията с ковид. Това обаче не им е позволено и през днешния ден на множеството от тях договорите им са прекъснати.

"Много съм наскърбен, желая да ви кажа, че в никакъв случай не съм мислел, че ще си потегли от болничното заведение по този метод. аз научих за своето освобождение от Фейсбук, което е нещо безусловно неприемливо в днешната обстановка ", описа хирургът доктор Иван Канелов.

Днес е последният работен ден и за акушер-гинеколога Виктор Донев. "Има две колежки, които остават, само че няма неонатолози, което значи, че е невероятно раждането на дете ", изясни доктор Донев.

Според шефа на болничното заведение, обаче рецесия за лекари в болничното заведение няма да има, както и необслужени пациенти. Въпреки това прокуратурата се самосезира и разпореди на способените институции да извършат инспекция и да набележат незабавни ограничения за застраховане на здравното обслужване и лекуване на популацията в община Гоце Делчев.

Зает с проверяващите, през днешния ден шефът на лечебното заведение не разяснява тематиката. Преди дни обаче съобщи, напускащите лекари могат да се върнат назад, в случай че решат да съблюдават новия метод на работа.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР