Общо 27 души от различни населени места в страната (15

...
Общо 27 души от различни населени места в страната (15
Коментари Харесай

Младежи и девойки от цялата страна ще получат начална военна подготовка във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ - Варна

Общо 27 души от разнообразни обитаеми места в страната (15 мъже и 12 жени) започнаха образованието си в курс по начална военна подготовка във Висшето Военноморско учебно заведение (ВВМУ) „ Н. Й. Вапцаров “ във Варна, оповестяват от пресцентъра на Министерство на защитата.

В продължение на четири седмици (15 юли - 9 август 2019 г.) те ще учат военния правилник, запазване на хората и околната среда в изискванията на нуклеарна химична и биологична отбрана, евакуационни действия и други Курсистите ще имат часове по пукотевица и тактическа подготовка, дейности в отговор на терористична опасност, инженерна подготовка за обезпечаване на разнообразни типове машини и други

Сред участниците в образованието има учители, студенти, спортисти и други, на друга възраст и с разнородно обучение, само че всички са стимулирани да покажат високи резултати. Курсът ще приключи на 9 август във ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “ с най-старата и свята воинска традиция – полагането на военна клетва.

ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “ ще организира и курс по специфична военноморска подготовка. От 12 до 30 август към този момент приключилите начална военна подготовка, могат да надграждат познания и умения. До края на годината остават още по един курс по начална и специфична военна подготовка, за които могат да аплайват искащите български жители. До 16 август се подават документи за курса по начална военна подготовка, който се организира от 30 септември до 25 октомври в Единния център за начална военна подготовка в Плевен.

До 26 юли се подават документи за курса по специфична военна подготовка, който се организира от 9 до 20 септември - „ Комуникационни и осведомителни системи във Въоръжените сили “ в Националния боен университет „ Васил Левски “ факултет „ Артилерия, Противовъздушна отбрана и КИС “ в Шумен. Кандидатите за начална и специфична военна подготовка по член 59 от Закона за запаса на Въоръжените сили на Република България би трябвало да дават отговор на условията: да са пълнолетни жители на Република България и да нямат друго гражданство; да са годни и психически пригодни за военновременна служба; да не са осъждани за съзнателно закононарушение от общ характер; против тях да няма формирано наказателно произвеждане за съзнателно закононарушение от общ темперамент. За интервала на образование по начална и специфична военна подготовка се обезпечават гратис настаняване, хранене и униформа, здравно обслужване и наложително обезпечаване.



За повече информация, искащите може да посетят най-близката конструкция на Централно военно окръжие (военните окръжия в регионалните градове или офисите за боен доклад в общините/районите). Може да се обаждате и на обединен телефонен номер 0700 20 407 (без код от всички телекомуникационни оператори на територията на страната).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР