Общо 225 общински училища в цялата страна ще получат финансиране

...
Общо 225 общински училища в цялата страна ще получат финансиране
Коментари Харесай

225 училища ще получат финансиране за провеждане на учебни часове в музеи и галерии

Общо 225 общински учебни заведения в цялата страна ще получат финансиране за осъществяване на образователни часове в музеи и галерии. Предвиждат се и срещи на възпитаници с артисти и музикални дейци. Целта е по-доброто асимилиране на образователния материал по предмети и тематики, свързани с изкуствата, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН). 

Правителството утвърди отпущането на 516 086 лв. по Националната стратегия " Осигуряване на модерна, сигурна и налична просветителна среда ". Средствата са предопределени за входни билети за възпитаници и за съпътстващите ги учители - за посещаване на музей, изложба, театрално зрелище или концерт, както и за такси за беседи, виртуални турове и видеоуроци в музей или изложба. Покриват се и разноски за пътешестване с трен или рейс от учебното заведение до културната институция, както и за организирането на концерти и театрални постановки в самите учебни заведения. Максималният размер на утвърдените учебни планове е до 2500 лв..

Със същото решение кабинетът утвърди и отпущането на средства по още две национални стратегии - " Ученически олимпиади и надпревари " и " Обучение за IT умения и кариера ". По програмата за училищен олимпиади и надпревари се дават 1950 лв. на едно общинско учебно заведение. Средствата са предопределени за спомагателна работа с възпитаници с изявени качества и за подготовката им за участия в олимпиади.

129 653 лв. се обезпечават на четири общински учебни заведения по програмата за IT умения и кариера. През професионално IT образование ще преминат 115 възпитаници, а 14 учители ще надградят уменията си за създаване на цифрово наличие и за работа в цифрова среда.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР