Общо 215 деца - от току що проходили до юноши,

...
Общо 215 деца - от току що проходили до юноши,
Коментари Харесай

Евакуираха над 200 сираци от Запорожие

Общо 215 деца - от одеве проходили до юноши, напуснаха сиропиталището в Запорожие, в Южна Украйна, в деня, когато съветските войски нападнаха намиращата се наоколо АЕЦ.

Къса ми се сърцето, сподели Олга Кучер, директорка на християнското сиропиталище, и стартира да хлипа. Много скърбя, просто нямам думи и толкоз ми е жалост за тези деца, толкоз са дребни, сподели Кучер.

И след смрачаване, когато температурите паднаха, децата търпеливо чакаха на перона на гарата в Лвов. По-големите се грижеха за по-малките, а личният състав на сиропиталището усърдно следеше дали всички са налице.

Най-малките сираци стискаха плюшени играчки. Никое от децата не плачеше и не мрънкаше, отбелязва Ройтерс.

16-годишният Володимир Ковтун сподели, че в този момент се усеща в сигурност. Ужасяващо е да стоим в Запорожие, когато сирените за паника се задействат и би трябвало непрекъснато да се крием в мазето, споделя Ковтун.

С необятно отворени очи и хванати ръка за ръка, децата бяха преведени през чакалнята, където имаше струпани доста украинци.

След това заваля сняг, а децата бяха качени в няколко рейса, с цел да се насочат към новия си дом в прилежаща Полша. Предстояха им няколко часа, с цел да доближат до границата.

За директорката на сиропиталището Кучер вероятността за сигурност за поверените й деца след толкоз тежко и изпълнено с опасности пътешестване отприщва смесени страсти: горест, облекчение, гняв.

Не желаеме да напущаме Украйна, обичаме я, само че за жалост би трябвало да напуснем, споделя директорката.

След като и последните деца бяха настанени в рейсовете, Кучер добави: " Путин просто убива хора...Не разбирам за какво руснаците не могат да повярват, че ни бомбардират, че убиват нас и децата ни ".

Само в петък през тази гара са минали над 65 000 души, по данни на кмета на Лвов Андрий Садови.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР