Общо 20 украински деца вече учат в няколко училища във

...
Общо 20 украински деца вече учат в няколко училища във
Коментари Харесай

Общо 20 украински деца учат в няколко училища във Варна

Общо 20 украински деца към този момент учат в няколко учебни заведения във Варна, заяви през днешния ден шефът на Регионалното ръководство на образованието Ирена Радева. Освен тях, заявление е подадено и за дете, което е във възраст за навестяване на детска градина и то е признато в детско заведение в Бяла.

Областният шеф на Варна Благомир Коцев заяви, че през последното денонощие с осем % е скочил броят на хората, които посещават Координационния център за бежанците от Украйна в Двореца на културата и спорта. За 24 часа през него са минали към 800 души, като близо половината от тях са настанени в хотели. Досега през центъра са минали над 14 000 украински жители, бягащи от войната.

Коцев сподели още, че се чака напълно скоро да проработи сходен център и в Бургас като украинците, които желаят да пътуват на юг, ще бъдат непосредствено насочвани към него. Проблем с леглата в хотелите край Варна няма, сподели още регионалният шеф и добави, че в курорта " Златни пясъци " отваря огромният хотел " Мелиа Гранд Ермитаж ", който разполага с 900 кревати.

В центъра към този момент са почнали и осведомителна акция измежду идващите какви права им дава статутът за краткотрайна протекция. 

Координаторът на центъра Николай Стефанов заяви, че в него идват украински жители отвред, само че се вижда, че потокът на влизащите през Русе е по-голям от идващите през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дуранкулак. Той заяви още, че в центъра са предотвратени няколко опита за машинация с дарения.

От Регионалната здравна ревизия в града оповестиха, че всички общински Диагностично-консултативни центрове, както и Общностният център за деца и фамилии провеждат безвъзмездни прегледи за бежанците, само че единствено след авансово записване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР