Общо 20 имена са предложени в администрацията на президента за

...
Общо 20 имена са предложени в администрацията на президента за
Коментари Харесай

Президентът ще избира членове на комисията срещу дискриминацията измежду 20 имена

Общо 20 имена са препоръчани в администрацията на президента за попълването на неговата квота членове на Комисията за отбрана от дискриминация, се вижда от известие на уеб страницата на институцията. От оповестения лист не се схваща кои са вносителите на предложенията, а единствено броят им.

Държавният глава ще направи персонално избора си откакто назначена от него комисия е проверила документите им.

С най-вече номинации - 82 юридически и физически лица, е Лало Каменов, който е бил зам.-председател от квотата на Народното събрание и член на комисията от квотата на президента от 2005 година до момента.

Сред имената е това на някогашния регионален шеф на София по времето на кабинета " Орешарски " и народен представител от Българска социалистическа партия Росен Малинов, огласен като помощник на Шесто ръководство на някогашната Държавна сигурност. Кандидат за комисията е и изпълнителният шеф на Института за съвременна политика Петър Кичашки до момента в който ръководителят на същия институт Борислав Цеков е член на правния съвет на президента Радев.

От листата се вижда, че трима души са се предложили сами. Това са софийските юристи Румен Мирчев и Ева Иванова и някогашния народен представител от Движение за права и свободи Петя Раева.

Към две имена - Дияна Желязкова и Маряна Борисова, няма импортирани претекстове, автобиография и информация за съдимост, нито други изисквани документи.

Мандатът на досегашния състав на Комисията за отбрана от дискриминирането изтече на 13 юли. Президентската квота включва четирима души.

Парламентарните групи към този момент излъчиха 8 претенденти за петте места от квотата на Народното събрание.

Мандатът на членовете на комисията е пет години. Заплатата на ръководителя е 90% от възнаграждението на ръководителя на Народното събрание. Зам.-председателят получава 80%, а членовете - 75% от заплатата на ръководителя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР