Общо 2,7 млн. лв. вече са преведени от държавата в

...
Общо 2,7 млн. лв. вече са преведени от държавата в
Коментари Харесай

Плевен получи от държавата 2,7 млн. лв. за укрепване на две свлачища

Общо 2,7 млн. лева към този момент са преведени от страната в сметките на Община Плевен за подсилване на две свлачища. Едното свлачище е в село Коиловци, на пътя от Плевен за Никопол, а другото е в Регионалното хранилище за твърди битови боклуци, което поема боклука на 6 общини в региона, заяви плевенският кмет Георг Спартански.
„ Общата стойност на нужните ремонтни работи, с цел да се обезопаси свлачището в Коиловци, е 551 000 лева Поискали сме ги от Комисията по бедствия и повреди. Отпуснати са ни 400 000 лева въз основата на съглашението от 18 декември 2019 година сред Министерство на районното развиване и благоустройството и Община Плевен. Тези пари към този момент са в сметките ни. Предстои да се избере реализатор на укрепителните работи – процедурата ще стартира до дни. Останалите 150 000 лева ще бъдат преведени като в допълнение целево финансиране от страната откакто завърши работата по подсилване на свлачището “, изясни кметът Спартански.
За укрепването на свлачището в Регионалното хранилище за твърди битови боклуци към този момент е извършена процедура по желание на компания, която ще извърши укрепването. С определения реализатор Община Плевен е сключила контракт на 19 декември м.г. на стойност близо 3,9 млн. лева До този миг на четири транша са преведени 2,3 млн. лева Поетапно с държавни постановления през годината ще бъде увеличаван общинският бюджет на Плевен, а общинската администрация ще се разплаща с изпълнителя. Крайният период да осъществяването на укрепителните и възстановителните действия е 10 декември т.г., заяви още градоначалникът.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР