Общо 2,37 млн. лева над първоначално планираните е събрала Община

...
Общо 2,37 млн. лева над първоначално планираните е събрала Община
Коментари Харесай

Близо 6 млн. лева за чистотата на Варна останаха спестени от миналата година, влизат в новия бюджет

Общо 2,37 млн. лв. над в началото плануваните е събрала Община Варна от такса битови боклуци през 2017 година Това стана ясно на днешното съвещание на ПК „ Благоустройство и комунални действия “, на което беше утвърдена план-сметка „ Чистота “ за тази година. Сумата от преизпълнението на приходите е включена в тазгодишния бюджет на общината.

С над 33,3 млн. лв. за разчистване и поддържане на чистотата ще разполага Варна през 2018г. Средствата са с 3,6 млн. повече от утвърдената в края на предходната година план-сметка в размер на 29,65 млн. лв.. Разликата се дължи на по-високия от в началото планувания временен излишък от 5,8 млн. лв.. Очакваните приходи от такса боклук остават 27,5 млн. лв..

В разходната част 13,2 млн. лв. са планувани за неутрализиране, преработване и оползотворяване на битовите боклуци в уреди и цех за преправка на твърдите битови боклуци. За сметосъбиране и сметоизвозване са заделени 10,3 млн. лв., а за разчистване и поддържане на чистотата на публичните места – 9,8 млн. лв..

От тях 5,7 млн. лв. са заделени за ръчно и механизирано разчистване и миене на улични платна, спирки, площади, тротоари, подлези, пешеходни зони и други За зимно разчистване средства общината е планувала 1,2 млн. лв., а за поддържане на чистотата на Морската градина – 200хил. лв.. Преди да бъде гласувана от Общинския съвет, план-сметка „ Чистота “ би трябвало да получи утвърждението и на съветниците от ПК „ Финанси и бюджет “.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР