Общо 18 души от МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен са

...
Общо 18 души от МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен са
Коментари Харесай

Шефът на РЗИ - Сливен хрърля оставка заради огнището на COVID-19 в болницата

Общо 18 души от МБАЛ „ Хаджи Димитър “ в Сливен са инфектирани с COVID-19, от тях 15 са от личния състав. Всички те са признати за болнично лекуване. Теставани са 240 души от личния състав, оповестява slivenpress.bg.

„ За вчерашния ден новите случаи са 10. 4 са подадени от РЗИ-София. От другите 6 един е медицински личен състав от МБАЛ „ Хаджи Димитър “, 3 са контактни на хора от болничното заведение, а двама нямат връзка. Днес са приети в болница още двама от болница „ Хаджи Димитър “ сподели кметът Стефан Радев, представен от "Сливен прес”.

Изследван е целият личен състав на болничното заведение – от 240 души има 18 позитивни проби. Извършена е стерилизация на няколко стадия, която продължава и през днешния ден. От на следващия ден РЗИ ще взима проби за резултатите от обработката и ще се произнесе по кое време болничното заведение може да работи “.

Няколко минути по-рано шефката на РЗИ доктор Балулова, която си потегли първа след срещата и която ще взема решение по кое време да отвори МБАЛ „ Хаджи Димитър “, заяви, че инфектираните медицински лица там са 15 – 3 лекари, 8 медицински експерти, 3 санитари и 1 медицински регистратор.

Местната медия твърди, че шефът на РЗИ доктор Петя Балулова подава оставка. В диалозите, траяли близо час, доктор Балулова е съобщила, че поема отговорност за обстановката в Сливен и подава оставка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР