Общо 1658 украинци се пререгистрирали в Бургаско за два дни

...
Общо 1658 украинци се пререгистрирали в Бургаско за два дни
Коментари Харесай

На вниманието на украинските бежанци в Бургас – четири гишета за подновяване на документи работят за вас на Морска гара

Общо 1658 украинци се пререгистрирали в Бургаско за два дни

От старта на пререгистрацията на украинските бежанци на територията на Бургаска област на 13 февруари в 8,30 часа до нощес са обработени 1658 жители, които са получили удължаване периода на пребиваването им в страната със статут на временна протекция, а нови 77 са регистрирани за пръв път.

Два мобилни пункта към този момент работят в Несебър, като екипите там подкрепят разкритите две гишета в постройката на РУ-Несебър. Така на територията на община Несебър, където е разположено най-голямото украинско наличие, документи се обработват в четири пункта.

За удобството на пребиваващите на територията на община Бургас са отворени 4 гишета в постройката на Морска гара. Там най-лесно бежанците могат да получат пререгистрирането и удължаването на периода за престояване в страната. Кампанията започва на 13 февруари, а срокът за това е удължен и след 31 март.



Проверки на кореспондент на Флагман.бг през последните два дни откриха, че има скупчване на чужденците, най-вече майки с дребни деца, във фоайето на Първо районно управление (на МВР) и опашки, на които хората чакаха с часове. Затова призоваваме украинските жители, които желаят да получат удължаването на краткотрайната протекция в страната ни, да употребяват по-лесния метод – четирите обособени гишета на Морска гара, където обработването на документите става за броени минути.

По един пункт е отворен и по-малко натоварените общини Созопол, Поморие, Приморско и Царево.
 Тази табела виси на вратата в Първо районно управление (на МВР), където се възобновяват документите, само че все пак майките с деца изпълват фоайето от 10 часа сутринта и чакат там
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР